Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Kısıtlama’ kararı sözde kaldı; 2 günde İsrail’e 11 yüklü gemi gönderildi

‘Kısıtlama’ kararı sözde kaldı; 2 günde İsrail’e 11 yüklü gemi gönderildi


Ticaret Bakanlığı’nın önceki gün açıkladığı ‘İsrail’le ticarete kısıtlama’ kararının pek etkili olmadığı ortaya çıktı. Buna göre iki günde Türkiye’den İsrail’e 11 gemi gönderilmiş. Yüklemesi yapılan 7 gemi ise limandan ayrılmaya hazırlanıyor.

Gazeteci Metin Cihan’ın konuyla ilgili paylaşımı şöyle: “İsrail ile ticareti, kısıtlama da bayram da pek etkilemiş görünmüyor. Ticaret Bakanlığı duyurusunun olduğu günden beri 11 gemi limanlarımızdan kalkıp İsrail’e ulaşmış. Şu an limanlarımızda bekleyen ve yüklemesi yapılan 7 gemi ise İsrail’e doğru yol almaya hazırlanıyor.”

İsrail ile ticareti, kısıtlama da bayram da pek etkilemiş görünmüyor. Ticaret Bakanlığı duyurusunun olduğu günden beri 11 gemi limanlarımızdan kalkıp İsrail’e ulaşmış. Şu an limanlarımızda bekleyen ve yüklemesi yapılan 7 gemi ise İsrail’e doğru yol almaya hazırlanıyor. pic.twitter.com/dhlLVrF7Sv

— metin cihan (@metcihan) April 11, 2024

Ticaret Bakanlığı, kamuoyunda yükselen tepkiler sonrası 9 Nisan 2024’ten itibaren bazı ürünlerin İsrail’e ihracatını kısıtlama kararı almıştı. İsrail hükümeti, Türkiye’nin anlaşmaları tek taraflı ihlal ettiğini açıklamıştı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version