Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

IDP’den ‘Gençler ve Avrupa Parlamentosu Adayları Diyalogda’ paneli

IDP’den ‘Gençler ve Avrupa Parlamentosu Adayları Diyalogda’ paneli


ERSAN KIRLI | BRÜKSEL TR724

Brüksel merkezli Kültürlerarası Diyalog Platformu, Fedactio ve Stand Up for Europe işbirliğiyle Avrupa genelinde yapılacak olan AB seçimleri öncesinde önemli bir etkinliğe imza attı. IDP, 9 Nisan Salı günü AB’nin başkenti Brüksel’de Avrupa’daki gençlerle Avrupa Parlamentosu (AP) vekil adaylarını biraraya getirdi.

“Geleceğin Politika Yapıcılarıyla Tanışın: Gençler ve AP Adayları Diyalogda” başlıklı programda Haziran ayında yapılacak seçimle birlikte Avrupa Parlamentosu’nda koltuk sahibi olması beklenen isimler, programa katılan gençler ile birlikte Avrupa’nın geleceğini konuştu.

Avrupa’nın şimdisi ile geleceği arasında bir dialog köprüsü kuran, adayların potansiyel seçmenlerle doğrudan iletişim kurabilmesine olanak sağlayan, farklı partilerden birçok  vekil adayının katıldığı panele ilgi yüksekti.

Programa; Avrupa İklim Politikası Uzmanı Yeşiller Grubu (Volt) adayı Suzana Carp ve Bram Vandeninden, Genç MR Başkanı Renew Europe adayı Laura Hidalgo, Hristiyan Demokrat ve Flaman parti adayı Chelsea Nshuti, Stratejik Analist Yeşiller Grubu (Ecolo) adayı Léa Charlet ile Voor U siyasi hareketinin adayı Marta Barandiy olmak üzere toplamda 6 Belçikalı vekil adayı konuşmacı olarak katıldı. Avrupa’nın geleceğinin şekillendirilmesine katkıda bulunmak isteyen birçok genç, sivil toplum temsilcileri, gençlik dernekleri, politika yapıcılar, kamu yetkilileri de panelde yerini aldı.

Join us now for ‘Meet Your Future Policymakers: Youth & EP Candidates in Dialogue’! Engage in an exchange of perspectives, ideas, & concerns, connecting young voices with European Parliament candidates. #EUelections2024 #UseYourVote pic.twitter.com/ouKfqFTx8i

— Dialogue Platform (@DialogPlatform) April 9, 2024

Düzenlenen panele katılan 6 vekil adayı, kendilerini ve çalıştıkları alanları tanıtmalarının ardından katılımcılar ve gençlik temsilcileri tarafından soru yağmuruna tutuldular. Yaklaşık iki saat süren programda vekil adaylarına ekonomi, iklim değişikliği, başta Ukrayna ve Gazze’de yaşanan jeopolitik krizler, AB genelinde artan popülist akımlar ve AB projesinin kendisine yönelik tehditler, insan hakları, sosyal adalet, demokrasi, AB-Türkiye ilişkileri gibi birçok konuda sorular yöneltildi. Gençler, vekil adayları ile Avrupa’nın geleceğini, önceliklerini ve vizyonunu tartıştı. Geleceğin politika yapıcılarının istekleri, beklentileri ile vekil adaylarının yasama gündemleri arasında bir köprü kuruldu.

Paneli organize eden Kültürlerarası Diyalog Platformu yetkilileri; AB seçimlerinde aday olan vekiller ile genç seçmenler arasında aktif bir etkileşimin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi. Yetkililer, “Geleceğin Politika Yapıcılarıyla Tanışın: Gençler ve AP Adayları Diyalogda” isimli program ile 9 Haziran’daki seçimi de hatırlatarak yakın geleceğin politika yapıcıları mevcut adaylar ile önümüzdeki yılların politikacıları gençleri biraraya getirmenin önemine vurgu yaptılar.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version