Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan’dan ‘İsrail’ açıklaması: Artık yoğun ticari ilişkimiz yok, o iş bitti!

Erdoğan’dan ‘İsrail’ açıklaması:  Artık yoğun ticari ilişkimiz yok, o iş bitti!


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘artık İsrail’le yoğun bir ticari ilişkilerinin bulunmadığını’ savundu. Erdoğan, “(İsrail ile) Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti. Bunu da kısa zaman önce Dışişleri Bakanım açıkladı.” ifadelerini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’i Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ‘İsrail ile ticaret ilişkileri’ sorusuna, “Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı’mız bunu açıkladı. Şu anda İsrail’in Gazze’deki saldırılarında ölüm sayısı 45 bini buldu. Bu rakamı bir kenara koymamız söz konusu olamaz. Burada ağır bir manzara var, bu manzarayı Alman dostlarımızın görmesi lazım. Gazze yerle yeksan olmuş durumda. Tüm batı İsrail’in yanında yer alıyor. Saldırılarının karşısında Gazze’nin böyle bir imkanı yok. Biz şu anda rehine takası noktasında gayret içindeyiz. Bu takasla başarılı olalım temenni ederiz ki.” karşılığını verdi.

Erdoğan’a gazeteci canlı yayında sordu:
İsrail’e sesinizi yükseltiyorsunuz, Netanyahu’yu suçluyorsunuz ama aynı zamanda yoğun ticari ilişkileri ayakta tutuyorsunuz, bu çelişkiyi nasıl açıklarsınız?

O iş bitti! pic.twitter.com/pQz076x5V8

— Tr724 (@Tr724) April 24, 2024

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekçi, 20 Nisan’daki açıklamasında İsrail ile ticaret ilişkilerini değerlendirmiş ve “Katliamını kınıyoruz ama İsrail serbest ticaret anlaşmamızın olduğu bir ülke.” demişti. Sözlerinin eleştirilmesi üzerine Zeybekçi bir açıklama daha yapmış ve, ”  Söylediğim her kelimenin sonuna kadar arkasındayım. Ucuzcu tacirler hariç, konuyu yanlış anlayabilecek akıl ve sağduyu sahipleri için yazılı olarak tekrar anlatıyorum. İsrail’le serbest ticaret anlaşması olan birkaç ülkeden biriyiz.” ifadelerini kullanmıştı.

NABER?

Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’i karşılarken ise böyle karşıladı:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version