Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti: Şirnex ve Bedlîs’te sonuçlar değiştirilmek isteniyor


ANKARA – Şirnex ve Bedlîs’te seçim sonuçlarının değiştirilmeye çalışıldığını ifade eden DEM Parti, “Darbecilikle başaramayacaksınız” diye kaydetti. 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), sandık sonuçlarının değiştirilmeye çalışıldığı Şırnex ve Bedlîs’e ilişkin açıklama yaptı.

 

Partinin sanal medya hesabından yapılan açıklamada, “AKP, Şırnak’ta kaçak seçmenler eliyle ulaşamadığı sonuçları şimdi sandık hileleriyle, seçmenlerimize ve sandık görevlilerimize saldırarak, İl Eş Başkanlarımızı ve yüzlerce kişiyi gözaltına alarak, il binamızı ablukaya alarak elde etmeye çalışıyor.  AKP Bitlis’te de aynı şekilde hilelerle sandık sonuçlarını değiştirmeye, halkımızın iradesini bir kez daha gasp etmeye çalışıyor. İtiraz eden sandık görevlilerimiz ve hukukçularımız gözaltına alınıyor” denildi.

 

‘HALKIN KAZANIMLARINI SAVUNACAĞIZ’

 

Açıklamada, “Aylardır hukuksuzluklarda ısrar eden yetkilileri uyarıyoruz: Darbecilikle başaramayacaksınız, halkımızın iradesini gasp ederek sonucu değiştiremeyeceksiniz. Halkımızın kazanımlarını her koşulda savunmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi

 

 

DEM Parti Şirnex İl Örgütü’nün sanal medya hesabından, “Şırnak’ta büyük bir direniş var! Herkesin gözü Şırnak’ta olmalı. Parti il binamıza gelen ıslak imzalı tutanaklara göre öne geçtik!” denildi. 

 

DEM Parti Şirnex Milletvekili Newroz Uysal Aslan da, “Halkımıza çağrımızdır: Her türlü oyuna rağmen kazandık. Seçim işlerinden sorumlu arkadaşlarımızı, il eş başkanlarımızı gözaltına alarak tutanakları saklayarak kazanamayacaksınız. Halkımızı sakinlik içinde partisi ile dayanışmaya iradesine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Seçim güvenliği ve halk iradesi tüm muhalefet partilerimin sorumluğundadır. Bizler irademize sahip çıkacağız, hukuken de siyaseten de itirazlarımızı yapmayı sürdüreceğiz. YSK verilerini girme işlemi sürüyor, yakından takip ediyoruz” açıklaması yaptı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version