Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bir şüpheli yakalandı; Hollanda polisi, Suriye’deki IŞİD infazlarına tanıklık edenleri arıyor

Bir şüpheli yakalandı; Hollanda polisi, Suriye’deki IŞİD infazlarına tanıklık edenleri arıyor


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM

Hollanda’da polis, Güney Hollanda’da gözaltına alınan şüphelinin 10 yıl önce Suriye’de en az 10 infazı gerçekleştirdiğini tespit etti. Polis şimdi bu konuda yardımcı olacak tanıkları arıyor. Takma adı ‘Abu Khaled al Amni’ olan şüphelinin, 2019’da Hollanda’ya iltica başvurusunda bulunduğu öğrenildi.

Hollanda polisi, o zamanlar 37 yaşındaki şüpheliyi Ocak 2023’te Arkel şehrinde gözaltına aldı. Hollanda Savcılığı (OM) şüpheliye, İŞİD’in ve Cebhet el-Nusra’nın yüksek rütbeli bir üyesi olduğu suçlamasında bulundu. Savcılık, çeşitli noktalarda her iki terör örgütünün de güvenlik servislerinde üst düzey bir pozisyonda olduğunun kanıtlarına ulaştı.

Savcılığın açıklamasında şüphelinin, IŞİD içerisindeki pozisyonu ve organizasyonu nedeni ile Suriye’deki savaş suçlarına katkısı olduğu aktarıldı. Polis, IŞİD tarafından Şam’da 2013 yılı Eylül ayından 2014 sonuna kadar gerçekleştirilen infazlar ve işkencelerin tanıklarını arıyor.

Abu Khaled al Amni’nin 2014 yılı Ocak ayında en az 12 kişinin Yalda’daki bir enerji santralinde infazına karıştığı iddia ediliyor. En az iki infazdan önce de mağdurların sorgulanarak işkence gördüğü savunuluyor. Polis, Abu Khaled al Amni’nin bunun da içinde olduğunu düşünüyor.

Geçen 10 yıl içinde birçok insan Suriye’den kaçtı ve polis teröristlerin de şimdi Hollanda’da olabileceğini düşünüyor. Polis, tanıkların şüpheliyi Şam’ın güney semtlerinde Yalda ve Al-Hajar al-Aswad’daki savaş suçlarıyla ilişkilendirmeye yardımcı olabileceğini umuyor.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version