Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bayındır’dan Şirnex çıkışı: AKP-MHP faşizmine geçit vermeyeceğiz


ŞIRNEX – DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 10 bin dolayında taşıma seçmen ile Şirnex halkının iradesini gasp etmek isteyen AKP-MHP faşizmine geçit vermeyeceklerini söyledi.

 

Seçim sonuçlarını Şirnex’te takip eden Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, basın toplantısı düzenledi. DEM Parti İl Örgütü binasında düzenlenen toplantıda DEM Parti Şirnex Milletvekili Zeki İrmez ile partinin İl Eşbaşkanları yer aldı.

 

Kentteki sandıklarda kullanılan oyların yüzde 70 oranında sayıldığını belirten Keskin Bayındır, “İktidarın devletin bütün gücünü kullanarak adeta savaş alanı haline getirdiği Şırnak’ta gün boyunca her türlü insanlık dışı uygulamalarla karşılaştık. Bu saatte hala oy sayımı devam ediyor. Şırnak’a 10 bin üzerinde asker ve polisin kaydırılması söz konusuydu. Kamuoyuna yansıyan bu duruma karşı Şırnak halkı en güçlü şekilde direnç gösterip, iradesini ortaya koydu. Şırnak Belediyesi, Şırnak halkının ve iradesi DEM Parti’nindir. Bu kadar hukuksuzluğa hiçbir parti, STK, hukuk örgütleri sessiz kalmamalıdır. Şırnak’ta sömürgeci uygulamalarına göz yumanlar İstanbul’da ve Ankara’da asla demokrasiyi inşa edemez, edemeyecektir” dedi. 

 

‘ŞİRNEŞ HALKININ İRADESİNİN GASP EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ’

 

Kurdistan’da başvurulan uygulamaları asla kabul etmeyeceklerini, kent halkının da kabul etmediğini söyleyen Bayındır, “Biz halkımızın duyarlılığına, partisine, iradesine ve mücadelesine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Sabahtan bu saate kadar Şırnak halkı 7’den 70’e kendi iradesine ve partisine sahip çıkmak için ayakta. Karşımızda sadece bir siyasi parti olarak AKP yok, devletin askeri, polisi, bürokrasisiyle adeta burayı bir savaş merkezine getirmiş bir faşist zihniyetle karşı karşıyayız. 10 bin askeri buraya taşıyarak Şırnak’ın iradesini gasp etmek isteyenler, kayyımın başka bir yöntemiyle almak isteyen AKP ve MHP faşizmine karşı Şırnak halkı ile beraber buna geçit vermeyeceğiz. Şırnak, DEM Parti’nindir, Şırnak halkın iradesiyle yönetilecektir. AKP adayına ve onunla olanlara da seslenmek istiyoruz; onurlu, şerefli hiçbir Kürdün, Şırnaklının devlet zoruyla Şırnak’ın gücünü ve iradesini DEM Parti’ye oy vermesini kendi lehine çevirmesini bu konuda hiçbir şekilde AKP ve MHP lehine faaliyet yürütmemesi gerektiğini belirtmek isteriz. Bugün AKP ve Kürt olan adaya seslenmek istiyoruz; hala zaman var, bu kadar hukuksuzluğa karşı devletin zoru ve baskısıyla Şırnak belediyesi koltuğuna asla oturmayacaktır. Şırnak halkının karşısında hiçbir meşrutiyeti olmayacaktır” diye konuştu.

 

‘SEÇİMLER HALA BİTMİŞ DEĞİL!’

 

AKP ve MHP’nin yanında yer alanlara seslenen Bayındır, “Bu saate kadar AKP ve MHP’nin yanında yer alan aday adayı olanlara sesleniyoruz; Onurunuz ve hasiyetiniz varsa Şırnak halkının iradesine zere kadar saygı duyuyorsanız bu onursuzluğu kabul etmeyin. Şırnak halkının bu saate kadar ortaya koymuş olduğu iradenin yanında olmanız gerekiyor. Aksi takdirde ne olursa olun, kimliğiniz ne olursa olsun tarih boyunca AKP zulmünün yanında yer almış olarak geçeceksiniz. Bu halk sizi hiçbir şekilde Şırnak’ın sokaklarına çıkaramayacak düzeye ulaştıracaktır. Şırnak’ta seçimler hala bitmiş değil, sandıklarımızın yüzde 30’u sayılmayı bekliyor. Gece yarısına kadar bekletmenin bir anlamı var. Binlerce insanımızın kendi evine göndermek ve sessiz sedasız bitirmek istiyorlar. Türkiye kamuoyuna seslenmek istiyorum; Demokrasiden, hukuktan, evrensel insan haklarından bahsedilecekse bunun ilk adresi Şırnak’tır. Buradan inşa edilmeyecek olan demokrasi, ayaklar altına alınacak olan hukuksuzluk Türkiye ve dünyanın tamamına yayılacaktır. Şırnak halkının iradesi tecelli etmiştir, binlerce polis, asker kaydırılmasına rağmen bu saate kadar iradesini ortaya koymuştur. Tarihten şimdiye kadar bu zulümlere hiçbir zaman geçit vermemiştir” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version