Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’lilerden Saray danışmanı Mehmet Uçum’a tepki: ‘Külliye’deki Maocu-Carl Schmittçi danışman’

AKP, Anayasa’yı hatırladı: ‘İmamoğlu ve Yavaş cumhurbaşkanı yardımcısı olamaz’


Van’da en yüksek oy alan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın hukuksuz bir şekilde memnu haklarının geri alınması ve gelen yoğun tepkilerin üzerine Yüksek Seçim Kurulu’nun mazbatanın Zeydan’a verilmesi kararının ardından başlayan süreçte Saray danışmanı Mehmet Uçum ile AKP’liler arasında çıkan kavga büyüyor.

YSK’nın Abdullah Zeydan kararını doğru bulan hem muhalefet hem de AKP’lilere ‘‘ Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder.’’ diyerek tehdit eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum’a AKP’lilerin tepkiler sürüyor.

‘‘MİLLETİN EVİ’NDEN MİLLET’E SALLANAN PARMAĞI KESİP ATMAKLA OLUR ANCAK’’

AKP eski milletvekili Orhan Atalay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AK Parti’deki ruh ve mana kaybını önlemenin İlk Düğmesi, Milletin Evi’nden Millet’e sallanan parmağı kesip atmakla olur ancak. Üstelik hemen şimdi!” dedi.

Ak Parti’deki ruh ve mana kaybını önlemenin İlk Düğmesi, Milletin Evi’nden Millet’e sallanan parmağı kesip atmakla olur ancak.

Üstelik hemen şimdi!

— Orhan Atalay (@drorhanatalay56) April 4, 2024

‘‘DEVLET ADINA RACON KESİP, SİYASETÇİLERİ NOT ETME CÜRETİNDE BULUNAN VESAYETÇİ’’

Uçum’un paylaşımına sert bir dille tepki gösteren eski AKP Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara ise şu ifadeleri kullandı:

‘‘ Türkiye, kendini devletin sahibi sanan ve ‘DEVLET’ adına racon kesip, siyasi görüşlerini açıklayan siyasetçileri “not etme” cüretinde bulunan tüm vesayetçi anlayışları silip atacak güçtedir…’’

Türkiye, kendini devletin sahibi sanan ve ‘DEVLET’ adına racon kesip, siyasi görüşlerini açıklayan siyasetçileri “not etme” cüretinde bulunan tüm vesayetçi anlayışları silip atacak güçtedir…

— Adnan Boynukara 🇹🇷 (@AdnanBoynukara) April 4, 2024

‘‘KÜLLİYE’DEKİ MAOCU-CARL SCHMİTTÇİ DANIŞMAN’’

Eski AKP İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Mehmet Uçum hakkında şunlar söyledi:

“Ak Parti’nin şimdi bir numaralı meselesi Külliye’deki Maocu-Carl Schmittçi danışmanın o karargâhtan kapı dışarı edilmesidir. Kan ve ruh bozulmasının kaynağı başka yerlerde aranmasın.”

Ak Parti’nin şimdi bir numaralı meselesi Külliye’deki Maocu-Carl Schmittçi danışmanın o karargâhtan kapı dışarı edilmesidir. Kan ve ruh bozulmasının kaynağı başka yerlerde aranmasın.

— Hüseyin Kocabıyık (@hsyk35) April 5, 2024

‘‘DEVLET İSTEDİĞİ KONUŞMAZSA KÜRT AKTÖRLER DE KAYIT ALTINA MI ALINACAK?’’

Mehmet Uçum’un açıklamasına başka bir AKP’li isim Orhan Miroğlu’ndan cevap geldi. AKP MKYK üyesi Miroğlu, “Van’da mazbatanın hak eden sahibine, YSK onayından geçmiş ve seçilmesinde bir engel görülmemiş DEM Adayı Abdullah Zeydan’a verilmemesini doğru bulmayan partinin kurucusu arkadaşlarımız ve milletvekillerimiz şu bu sayılacak ve susturulacaksa- seçim yenilgisinin en büyük kısmı Kürt mahallesinde yaşanmışken- parti içindeki Kürt aktörlerin fikirlerini özgürce ifade etmelerini nasıl bekleyebiliriz? Onlar da “devletin istediği doğrultuda konuşmazlarsa” kayıt altına mı alınacaklar, film başa sarılıp “aslında bölücü” mü sayılacaklar?”  ifadelerini kullandı.

Aday tercihlerinin, hemen son birkaç seçimde değişmeden devam eden siyasi vitrinin, Kürt muhafazakarları HÜDA- PAR ve YRF’a, seküler Kürtleri’de CHP ve DEM’e ‘havale etme’ ve ‘ mecbur etme’ siyasetinin, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, partinin karar organlarına uzanan bilgi…

— Orhan Miroğlu (@OrhanMiroglu) April 4, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version