Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP içindeki ‘ByLock’çular belgeleriyle deşifre oldu; Emniyet ve MİT’in hazırladığı liste kabarık!

AKP içindeki ‘ByLock’çular belgeleriyle deşifre oldu; Emniyet ve MİT’in hazırladığı liste kabarık!


AKP rejiminin güncel soruşturmalarda ‘en önemli delil’ diye kamuoyuna sunduğu ByLock haberleşme programını, onlarca AKP’linin de kullandığı bugüne kadar bir çok kez dile getirildi. İşte bu iddianın belgesi gazeteci Cevheri Güven tarafından ortaya konuldu. Güven’in son videosunda AKP içindeki ‘ByLock’çular belgeleriyle ifşa edildi.

Emniyet ve MİT’in hazırladığı belgelere göre Abdullah Gül’den Ahmet Davutoğlu’na, Kadir Topbaş’tan Cemil Çiçek’e, Beşir Atalay’dan Bülent Arınç’a kadar bir çok AKP’li isim ‘ByLock’ kullanıcısı. Cevheri Güven’in aktardığına göre söz konusu dosya Tayyip Erdoğan’a da sunulmuş. Listede Bekir Bozdağ, Berat Albayrak gibi isimlere ilişkin bilgiler ise özel olarak ‘temizlenmiş’… Hatta bu isimler Erdoğan’a sunulacak listeden bile isimleri çıkarılıyor.

Cevheri Güven, “MİT ve Emniyet hazırladı, Erdoğan kasada saklıyor. İlk kez bu dosyadan belgeler göreceksiniz. AKP’de kimlerin Gülen Cemaatiyle ilgisi var diye yapılan çalışma, dönüp dolaşıp Erdoğan’ın başına bela oldu. Bu listedekiler kurtarılırken, mahkemelerin ByLock verilerine ulaşması engellendi. MİT, hakimlere çok büyük bir kazık attı ve herşey çöp oldu.” diyor.

 

Videonun tamamını izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz…

Cevheri Güven’in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

Bu belgeler Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminin Emniyet teşkilatı ve MİT’e yaptırdığı bir çalışmayla ilgili. Bu çalışma AK Parti’nin yönetiminde kimler Gülen cemaatine yakın, kimler değil; kimler ByLock kullanmış kimler BankAsya’ya para yatırmış, kimlerin akrabaları ihraç edilmiş, kimler hangi bürokratlara referans olmuş gibi bilgiler içeriyor. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kendi içerisindeki cemaatçileri anlamak için yaptırdığı bir çalışma. 

Fakat bu çalışmanın sonucunda şok oluyorlar. Şok olduktan sonra bu çalışma çok gizli raflara kaldırılıyor ve hiç kimse bu çalışmaya ulaşamıyor. Sadece bu çalışmayla ilgili bir birkaç gazeteci, 65 isim ve 80 ismin içerdiği bir liste olduğuna ilişkin bilgiler yazdılar. Fakat
kimse bu dokümanların içeriğine ulaşamadı. Bugün size bu dokümanların içeriğini göstereceğim ve bu dokümanlarda içerik ortaya çıkmasın diye Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin MİT tarafından nasıl satışa getirildiği, ByLock denilen delilin nasıl nasıl çöp
edildiği ve Binali Yıldırım’ın görüşünün de bulunduğu o listeleri size çarşaf çarşaf bazı örnekleriyle göstereceğim. 

ByLock verileri kritik bir delil! On binlerce insanın tutuklanmasında gerekçe gösterildi. Bu ByLock sunucularını herhangi bir mahkeme görebildi mi? Bu sunucuyu herhangi bir mahkeme görebildi mi? Göremedi! Mahkemelere sadece Excel dosyasına geçirilmiş isimler verdiler. ‘Bu kişi ByLock kullanıcısı, şu telefonda kullanmış, şu email de kullanmış’ gibi.
Fakat bu tip dijital dijital verilerde mahkemelerin ham delilleri görmesi gerekiyor. Bu sebeple bu ham delilleri hiç mahkemelere vermediler.

Avukatlar, yargılananlar istemesine rağmen bunları göndermediler. Niye göndermiyorlar? Sunucuyu gönderdiklerinde Adalet ve Kalkınma Partisi’nin üst yönetiminde ByLock kullanıcılarının ismi de deşifre olacak… Onların isimleri de o sunucuların içerisinde. Bu riski almamak için bu delili mahkemelere vermediler.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version