Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ziyaretlerini sürdüren DEM Parti adaylarına yoğun ilgi


HABER MERKEZİ– Sayılı günlerin kaldığı 31 Mart seçimleri için temaslarını sürdüren DEM Parti adayları, ilçe ve köylerde gidilmedik adres bırakmıyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), 31 Mart seçimlerine kısa bir zaman kala çalmadık kapı, gidilmedik adres bırakmıyor. Gün boyunca ziyaretler ve temaslarda bulunan DEM Parti adayları, halkın yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

DÊRSİM

DEM Parti’nin de aralarında bulunduğu Dêrsim İttifakı, seçim çalışmalarını bir dizi kurum ziyaretleriyle sürdürdü. Belediye eş başkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak, Devlet Su İşleri (DSİ), Orman İşletme Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne ziyaretler gerçekleştirirken, Dêrsim Belediyesi’ne de giderek başkan vekili Ali İhsan Bayır ve belediye başkan yardımcıları Canan Ay ve Ümit Kaya ile görüştü.

Adaylar, ayrıca belediye çalışanlarıyla da görüşerek talep ve görüşlerini dinledi.

ŞIRNEX


Şirnex’in Cizîr ilçesinde seçim çalışmalarına hız verdi. DEM Parti Cizîr Belediye eşbaşkan adayları Güler Tunç Yerbasan, Abdurrahim Durmuş, belediye meclis üye adayları ve ilçe yönetimi ilçe merkezinde bulunan rehabilitasyon merkezlerini ziyaret etti. Ziyaret esnasında kurumların görüş ve önerileri alındı. Ardında ise Hezex yolunda bulunan esnaflar ziyaret edilerek broşürler dağıtıldı. 

ÇEWLÎG

Çewlîg DEM Parti il yönetimi seçim çalışmaları kapsamında Yayladere’de esnaf ve kurumlara ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretlerde bulunan heyette DEM Parti Çewlîg İl eşbaşkanları, kent milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Yayladere Belediye Eşbaşkan adayları Zeynep Kuloğlu, Kemal Seven yer aldı. Yapılan ziyaretlerde adaylara halkın ilgisi yoğundu.

MÛŞ


DEM Parti Mûş İl Örgütü, kente bir düğün salonunda kanaat önderleri ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya geldi. İftar programına milletvekili  ve partinin Grup Başkanvekili Sezai Temelli, milletvekili Sümeyye Boz, Mûş belediye eşbaşkan adayları Tuba Sayılgan ve Sırrı Söylemez ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada konuşan Mûş milletvekili Sümeyye Boz, katılımcıların Ramazan ayını kutladı. Boz,” Ramazan ayının barış getirmesini diliyorum” dedi. Kadınların seçimlerde partilerine destek vermesini isteyen Boz, “ Kadınların bizlere sırt vermesi önemlidir” ifadelerinde bulundu.

‘ŞERDEN HEP BİRLİKTE KURTULMALIYIZ’

Ardından söz alan DEM Parti  Sezai Temelli, şer’den hep birlikte kurtulmak gerektiğini belirtti. Temelli, “Ben inanıyorum ki bu halk tertemiz kalbiyle bu şerrin karşısında durmuştur, bundan sonrada duracaktır. Bizler buna karşı duracağız. Nerede bize karşı bir zulüm iktidarı varsa buna karşı yan yana geleceğiz. Kürt isek Kürt gibi davranacağız. Onlarla işbirliği değil haklarımızı savunacağız. Bu kötülüğe karşı çıkarken tüm halklar kardeşçe, dostça yaşayabilsin istiyoruz. Bu ülkede bir arada yaşamak istiyoruz. Bunun yolu Kürt halkının eşit vatandaşlık hakkına sahip olmasını istiyoruz. İşte buna Mûş’tan verilecek cevap Sırrı ve Tuba başkana sahip çıkmaktır. Mûş başta olmak üzere bütün kayyım ve AKP yönetimindeki ceberrut anlayışa en büyük cevabı vereceğiz. Bugün buraya gelerek bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu gücün karşısında ne tank, ne top hiçbir şey duramaz. Bu gücün karşısında tam irade ile durma zamanıdır. Dem dema me ye” ifadelerinde bulundu.

KOCAELİ

DEM Parti Kocaeli Belediye Eşbaşkan Adayları Hasan Özgüneş ve Selda İlgöz Kocayiğit, Gebze’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları’na (STK) 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında ziyaret gerçekleştirdi. DEM Parti Kocaeli İl Yöneticilerinin de katılım sağladığı basına kapalı geçen ziyaretlerde DEM Parti’nin belediyecilik anlayışı aktarıldı, destek talebinde bulunuldu. 

Kocaeli ve Gebze’nin sorunlarının da konuşulduğu ziyaretlerde Kocaeli’nin temel sorunlarına ilişkin çözüm projeleri açıklandı. 

Ziyaret edilen kurumlar arasında Umut Sendikası (Umut-Sen), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk-İş) bağlı Türkiye Petro Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş, Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş) ve Dersim Kültür ve Dayanışma Derneği (DEDEF) yer aldı. 

ÎDİR


DEM Parti Îdir İl Örgütü, Söğütlü Mahallesi’nde halk şöleni düzenledi. Şölene çocuklar ve kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Şölenin yapıldığı alanda şarkılar eşliğinde uzun bir süre çekilen halay çekildi.

Şölene DEM Parti Îdir belediyesi eşbaşkan adayları Mehmet Nuri Güneş ve Nejla Kum ve Milletvekili Yılmaz Hun da katıldı. Adaylar alana geldiği sırada yurttaşlar alkış ve zılgıtlar ile karşıladı. Adaylar ve Hun, bir süre yurttaşlar ile halay çekti. Daha sonra burada söz alan Kum, halkı selamladı. Yerel seçimlere işaret eden Kum, Îdir halkının gereken yanıtı vereceğini söyledi. Kayyım atamasına ve talana dikkat çeken Kum, “Bu zihniyeti biz göndereceğiz. Halkın olanı halka teslim edeceğiz” diye konuştu.

Söz alan Güneş ise, 2009’daki yerel seçimlere işaret etti. 14 yıl önce özgürlük, adalet ve özgürlük kervanın yolla çıktığını belirten Güneş, “Bir arada yaşamının kervanıydı. Bu kervan 14 yıldır ara vermeden herkese eşitçe yaklaşan, herkese insanca yaklaşan, sorunlarını ortaklaşa çözen bir yönetim anlayışının kervanıydı. Ama birileri dört olduğu gibi irademize, halkımızın iradesine el koydu, gasp etti. İktidar için kardeş kanını dahi dökmekten çekinmeyen bir yönetim anlayışı var. Bu günkü kayyımın anlayışı da onun dışavurumudur” dedi.

Burada söz alan Hun da, “Bizim mücadelemiz; bütün kimliklerin bütün inançların bir arada yaşama mücadelesidir. Bizim ülkemiz, çok kültürlü çok dilli bir ülkedir. Dolasıyla bizim savunduğumuz değerler bütün halkların eşitlik mücadelesidir. DEM Parti bütün kimlikleri, inançların, halkların partisidir” diye konuştu.

Hun, konuşmasının devamında Kürt soruna ve PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için süren açlık grevlerine dikkat çekti.

WAN


DEM Parti Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, ilçe belediye eşbaşkan adayları, DEM Parti Milletvekilleri Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Mahnut Dindar ve DEM Parti il, ilçe yöneticileri, Rêya Armuşe (İpekyolu), Tûşba ve Artemêtan (Edremit) İlçelerinde halk ziyaretleri gerçekleştirdi.

Şedal ve beraberindeki heyet, Tûşba İlçesi’nde bulunan Şemsibey, Seyrantepe ve İskele Mahallelerinde halkla bir araya gelerek, mahallelinin sorunlarını dinledi, projelerini aktardı. Halk buluşmalarında konuşan Şedal, halkın sorunlarını dinlemeye geldiklerini belirtti. Seçildikten sonra Kürt dili ve kültürüne önem vereceklerini vurgulayan Şedal, “Yüz yıllardır Kürtler üzerinde bir yıkım var ve 10 yıldır bunu kayyımlarla gösteriyorlar. Tabelalarımız yok edildi, köylerimizin isimleri değişti. Bizleri kimler öldürdüyse, onların isimlerini verdiler bize. Topraklarımız üzerinde kirli politikalar yürütüyorlar. Bizler birlik olursak bizleri yenemezler. Birlik olma zamanı. Bugün yaşanan sorunlar onların kirli politikaları yüzündendir” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle başlatılan Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri ile aynı taleple tutsak yakınları tarafından başlatılan Adalet Nöbetlerine de dikkat çeken Şedal, “Tutsakların talepleri bir an önce yerine getirilmeli” dedi.

ÖZEL SAVAŞ POLİTİKALARI

Tûşba Belediye Eşbaşkan Adayı Hanım Akkoş ise, kayyımın “gasp” olduğunu söyleyerek, tepki gösterdi. Kayyımın halka hizmet etmediğini ve çevresindekileri zengin ettiğini dile getiren Akkoş, Kürtler üzerindeki özel savaş politikalarının uygulandığına dikkat çekerek, buna geçit vermemek gerektiğini vurguladı.

Zeydan ve beraberindeki heyet ise, Rêya Armuşe İlçesine bağlı, Esenler, Xaçort ve Bostaiçi mahallelerinde halka bir araya geldi. Wan’daki bir çok soruna dair aktarımlarda bulunan Zeydan, çözüm önerilerini sunarak, destek talebinde bulundu.

Artemêt ilçesinde de yine halk ziyaretleri gerçekleştirildi. DEM Parti Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt’un katıldığı ziyaretlerde, partinin belediyeyi kazanması durumunda gerçekleştireceği projelere dair aktarım yapıldı.

MÊRDÎN

Mêrdîn Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk beraberinde Rişmil (Yeşilli) Belediye Eşbaşkan adayları Songül Tunç ve Sami İldem ile kırsal mahallelerde yurttaşlarla bir araya geldi. Çalışmalar kapsamında Bilêbînê (Bülbül), Kanîkê Suwa (Yapraklı) ve Şurê (Dereyanı) kırsal mahallelerinde yurttaşlarla bir araya gelen Eşbaşkan adayları yurttaşların beklentilerini ve ihtiyaçlarını sorarak, mahallelerine hizmet yapacaklarını belirtti. Şurê kırsal mahallesinde konuşan Ahmet Türk, amaçlarının Kürt halkının haklarını savunmak olduğunu dile getirerek, “Onurlu bir yaşam için mücadelemizi yürütüyoruz. Çok zor şartlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kürt halkı özgür olsun, eşit olsun ve hakları olsun diye binlerce arkadaşlarımız düşünce ve fikirlerinden dolayı cezaevlerinde tutuluyorlar. Bizlerde arkadaşlarımıza layık olmak için bugün mücadelemizi sürdürüyoruz. Halkımız da her zaman siyasetçilerine ve partilerine sahip çıkmışlardır. Halkımızın bu duruşu için bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

Artuklu Belediye Eşbaşkan adayları Mehmet Ali Amak ve Münevver Ölker de beraberlerinde Milletvekili Beritan Güneş Altın ile Tarihi Mardin’de çarşı esnafını ve Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret etti. Çarşı esnafı ziyaretinde yoğun ilgi ile karşılanan eşbaşkan adayları esnafın sorunlarını  dinleyerek, not aldı. Eşbaşkan adayları esnafın sorunlarının çözümü için çalışacaklarını belirterek, belediyeyi birlikte yönetme sözü verdi.

DEM Parti Mîdyad (Midyat) Belediye Başkan adayları Hüda Erdem Aslan ve Hikmet Duman da, tekstil işçilerini ziyaret ederek sürdürdükleri seçim çalışmalarını gün içinde kırsal mahallelerde gerçekleştirdikleri halk buluşmaları ile devam ettirdi. Eşbaşkan adayları yurttaşlardan yoğun ilgi görürken, seçimlerin Kürt halkının geleceği açısından önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version