Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yunanistan’da tutuklu olan Ali Yeşildağ’a cezaevinde suikast girişimi


(Serbest Görüş) – Gazeteci Erk Acarer, yayınladığı videolarla ‘Tayyip abi’ dediği Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ilgili pek çok yolsuzluk iddiasında bulunan ve Yunanistan’da tutuklanan Ali Yeşildağ’la ilgili dikkat çekici bir iddiayı gündeme getirdi.

Acarer’in iddiasına göre; Yeşildağ, Yunanistan’da tutuklu bulunduğu cezaevinde öldürülme ihtimaline karşı yeri değiştirildi, tek kişilik özel bölüme alındı.

Acarer’in paylaşımı şöyle: “Yunanistan’da, Ali Yeşildağ’ın kaldığı koğuşa cezaevi görevlilerinin girerek, onu cezaevinin özel bir bölümündeki tekli hücreye aldıkları belirtiliyor. Gerekçe Türkiye’den gelen şahısların cezaevinde bazı tetikçileri yönlendirmesi. Ali Yeşildağ’ın öldürüleceği istihbaratının Yunan yetkililerce tespit edilmesi üzerine bu karar alınıyor.”

NE OLMUŞTU?

Ali Yeşildağ, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın cezaevi yıllarında korumalığını yapan Türk Medya Grubu’nun patronu Hasan Yeşildağ ve Zeki Yeşildağ’ın kardeşi olarak tanınıyor. Yeşildağ, 2023 yılında, hem kardeşleri hem de Erdoğan ile ilişkileri bozulduktan sonra, YouTube üzerinden Erdoğan’ı yüz milyonlarca dolarlık yolsuzlukla suçladığı videolarla adından söz ettirdi. Videoda Ali Yeşildağ; kendisinin de dahil olduğu bir suç organizasyonuyla, Erdoğan’ın 1 milyar dolarlık vurgun yaptığını iddia etti.

Yeşildağ’ın en çok ilgi çeken videosu, “Antalya havalimanı 3 milyar dolara satıldı ve Erdoğan 1 milyar dolarlık komisyonu cebine indirdi. Erdoğan sizin paranızı çalıyor ve sonra da bunun için onu alkışlamanızı istiyor” ifadelerinin geçtiği yayın oldu.

Ali Yeşildağ halen Gümülcine Cezaevinde tutuluyor. Yeşildağ hakkında geçtiğimiz Şubat ayında yunanistan Yargıtay’ından iade kararı çıkmıştı. Yeşildağ’ın avukatları karara itiraz etmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version