Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Yulia Navalnaya: Putin bir siyasetçi değil, iktidarı şahsi hırsları için kullanan bir mafya babası!

Yulia Navalnaya: Putin bir siyasetçi değil, iktidarı şahsi hırsları için kullanan bir mafya babası!


ENSAR NUR | TR724 HABER

16 Şubat’ta cezaevinde şüpheli bir biçimde hayatını kaybeden Rus muhalif lider Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya The Washington Post için kaleme aldığı yazısında önemli uyarılarda bulundu. Navalnaya, Batının en büyük hatasının Putin’i meşru bir siyasetçi olarak görmek olduğunu söyledi.

Putin’in önce zehirlettiği sonra da geçtiğimiz ay tutuklu bulunduğu cezaevinde öldürttüğü iddia edilen Aleksey Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya Putin’in bir siyasetçi değil mafya lideri olduğunu söyledi.

The Washington Post’ta yayınlanan köşe yazısında, Batının Putin’in kim olduğunu hala anlayamadığını vurguladı. “Ne yazık ki Batı’da çok sayıda insan onu hala meşru bir siyasi lider olarak görüyor, ideolojisi hakkında tartışıyor ve eylemlerinde siyasi mantık arıyor” diyen Navalnaya bunun Putin rejiminin sürdürülmesini sağlayan büyük bir hata olduğunu ifade etti.

DİN, TARİH, KÜLTÜR: HEPSİ MAFYA MASKESİ

Navalnaya, Putin’i iktidarı kendi zenginleşmesi ve kişisel hırslarını gerçekleştirmek için kullanan mafya lideri bir gangster olarak tanımlarken, Navalni’nin tam olarak bunu ortaya koyduğu için hedef olduğunu vurguladı.

Navalnaya, “Putin’e bir mafya grubunun lideri olarak bakın. Onun acımasızlığını, alaycılığını, şiddete olan tutkusunu, gösterişli lükse olan düşkünlüğünü ve yalan söyleyip öldürmeye olan istekliliğini kavrayacaksınız. Din, tarih, kültür ve siyaset hakkındaki tüm konuşmaları Batılıları yanıltabilir. Ancak Rusya’da herkes gangsterlerin her zaman büyük haçlarla gösteriş yapmayı, kiliselerde poz vermeyi ve kendilerini daha yüksek adalet ve geleneksel değerler için savaşanlar olarak sunmayı sevdiklerini bilir” diyerek Putin ve ekibinin maskesine aldanmamak gerektiğinin altını çizdi.

“PUTİN’İ MEŞRU LİDER OLARAK GÖRMEKTEN VAZGEÇİN”

Navalnaya’ya göre Putin’i cezalandırmanın yolu onun kurduğu otoritenin meşruluğunu reddetmekten geçiyor. Mafya liderleri için statü ve prestijin çok önemli olduğunu söyleyen Navalnaya, diğer devlet liderlerinin seçimlere hile karıştıran, muhaliflerini öldürten, sivil toplumu bastıran Putin’i kendileriyle eşit seviyede görerek otoritesini tanıdıklarını ve bunun Putin’in kurduğu suç sistemini yürütmesine neden olduğunu savunuyor.

Bunun rejimin hemen çökmesini sağlamayacağını kabul eden Navalnaya, ancak sivil toplum ve Putin’in çevresindekilere güçlü bir mesaj olacağına dikkat çekiyor. Normalleşmek için Putin’den kurtulmak gerektiğini anlamak zorunda kalacaklarını vurguluyor.

SADAKATIN KAYNAĞI: PARA

Navalnaya, yazısında mafyalar için en önemli için en önemli şeyin para olduğunu vurgulayarak, “servet kesilirse lidere olan sadakat de biter” diyor. Putin ve çevresi ne Rusya halkının ekonomik durumunu ne de Ukrayna da ya da başka yerde acı çeken insanları umursamadığını söylüyor Navalnaya.

Putin ve çetesi için önemli olan ordu ve güvenlik güçlerini sadakatle ayakta tutacak ve kendi ceplerini dolduracak paralar. Navalnaya yaptırımların çok daha geniş bir çerçevede tutulması ile mafya rejimi içerisinde çatırdamalar oluşturulabileceğini savunuyor.

Navalnaya son olarak Rusya’da herkesin rejimi ve savaşı desteklediğini düşünmemek gerektiğine vurgu yapıyor. Sovyet döneminin ötesinde bir baskı rejimi kurulduğunu ifade eden muhalif isim, mücadeleye hazır halkın desteklenmesi gerektiği çağrısında bulunuyor.

Navalnaya yazısını şöyle bitiriyor: “Putin bir gaspçı, bir tiran, bir savaş suçlusu ve bir katil.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version