Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Wêranşar DEM’den yana

Wêranşar DEM'den yana


RIHA – Wêranşar ilçesinde DEM Parti, belediyeyi kazanmaya çok yakın. Eşbaşkan adayları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun, katılımcı ve demokratik bir belediyeciliği esas alacaklarını söyledi. 

 

Riha’nın Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde rüzgar Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) yana. Eşbaşkan adayları Bedriye Yorgun ve Serhat Dicle İnan, kentte çalmadık kapı bırakmıyor. Seçmenlerin eşbaşkan adaylarını ilgisi de bir hayli büyük.

 

EŞBAŞKANLARIN HEDEFLERİ

 

Eşbaşkan adaylarından Serhat Dicle İnan, “İnsanlar artık mevcut belediyecilikten sıkılmış durumda. Gittiğimiz yerlerde halk partimizin geçmiş dönem belediyecilik hizmetlerinden örnekler veriyor. Halk DEM belediyeciliğine aç kalmış durumda” dedi. 

 

Belediyeyi kazanmaları durumunda çok dilliliği esas alacaklarını belirten İnan, “Belediyeye gelip dil bilmediği için hizmet alamayan yurttaş olmayacak. Viranşehir, Roma ve Sümerler gibi uygarlıklara beşiklik etti. Göbekli Tepe’ye eşdeğer olan Sefer Tepe var. Belediye, şu an kazmayı vurduğu topraktan tarih fışkırınca oranın üzerini kapatıyor. Tarihi gizlemeye çalışıyor. Biz bunun aksine bir belediyecilik yapacağız. Tarihin üzerini kapatmak yerine onu açığa çıkaracağız” diye kaydetti.  

 

Kentin en önemli sorunlarından birinin de DEDAŞ’ın yarattığı mağduriyet olduğunu ifade eden İnan, “DEDAŞ çiftçileri yoğun borçlar altında tutuyor ve çiftçiler ektiklerini biçemiyor. Devletin verdiği yardımlar da çiftçinin hesabına giremeden alınıyor. Bu anlamda Viranşehir’de tarım ve hayvancılık da zarara uğramış durumda” dedi.

 

LEYLA GÜVEN’İ HATIRLATTI

 

Eşbaşkan adayı Bedriye Yorgun ise, yurttaşların değişimden yana olduğuna işaret etti. Köklü bir mücadele geleneğine sahip olduklarını ve kadın mücadelesinin bu mücadelede önemli bir yer tuttuğunu vurgulayan Yorgun, “Viranşehir halkı ‘Viranşehirliler kadın belediye başkanı istemez, feodaldir, buna hazır değildir’ gibi erkek egemen anlayış tarafından örgütlendirmeye çalışıldı. Viranşehir’in bu anlamda Leyla Güven’in belediye başkanlığında bir deneyimi var. Siyasetin kadına ait bir şey olduğu, toplumsal örgütlenmenin kadının işi olduğu görüldü. Biz kendi partimizin kadın özgürlük ölçüleri doğrultusunda hareket ettiğimiz noktada, halkımızın hiç de öyle söylendiği gibi bir yaklaşımı olmadığını kendi gözlerimizle görüyoruz” dedi. 

 

MEVSİMLİK TARIM İŞÇİLİĞİ

 

Kentin en büyük sorunlarından birisinin mevsimlik tarım işçilerinin yaşadığı sorun olduğunu ifade eden Yorgun, mevsimlik tarım işçilerinin koşullarını “kölelik koşulları” olarak nitelendirdi. Buna dair çözüm geliştireceklerini söyleyen Yorgun, “Katılımcı, halkın kendi kendine yetebileceği, ihtiyaç odaklı çalışmaları önümüze koyacağız. İnsanlar burada varlık içerisinde yokluk yaşıyor. Buna kadınlarla birlikte son vereceğiz” diye kaydetti. 

 

Yorgun, belediyenin tüm kademelerinde eşit temsiliyeti esas alacaklarına işaret ederek, “Evden başlayarak sokağa, mahalleye, ilçeye kadar kadın meclislerimizi oluşturacağız. Katılımcı, demokratik bir mekanizma ile belediyecilik yapacağız” dedi. 

 

MA / Ceylan Şahinli

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version