Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Uçar: Atacağımız her adım herkesin geleceğini belirleyecek


DÊRSIM – 100 yıllık devlet aklının ve baskı politikalarının karşısında “direngen” bir duruş sergilediklerini kaydeden DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, “Atacağımız her adım sadece günümüzü değil herkesin geleceğini de belirleyecek” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin de (DEM Parti) arasında bulunduğu Dêrsim İttifakı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın da katılımıyla Gazik Mahallesi’nde halk toplantısı gerçekleştirdi.

DEM Parti seçim irtibat bürosunda gerçekleşen toplantıya çoğunluğu kadınların oluşturduğu çok sayıda yurttaş katıldı. Toplantıya, belediye eş başkan adayları Birsen Orhan ve Cevdet Konak’ın yanı sıra Emek Partisi (EMEP) temsilcisi Mustafa Taşkale de katıldı.

ORHAN: BİR OY ÇOK OYUNU BOZAR

İlk olarak konuşan Birsen Orhan, 8 Mart’ın coşkusu ve Newroz’un ruhuyla seçimlere hazırlandıklarını belirtirken, “Dersim’in kadın eş başkan adayı olmak onur ve gurur verici. Sorumluluğumun ağır olduğunun bilincindeyiz. Dersim üzerinde çok oyun oynandığının bilincindeyiz. O yüzden bir oy çok oyunu bozar. Kent dışında bulunan yakınlarımızı tek tek arayalım. Hepimiz bedenimizi taşın altına koyalım. Bu seçimi kazanmak zorundayız. Bizim Dersim’e karşı sorumluluklarımız ve zorunluluklarımız var” dedi.

‘TUNCELİ MANİPÜLASYONUNA KARŞI DÊRSİM MÜCADELESİ’

“Dêrsim’i Dêrsim yapacağız” diyen Orhan, “Tunceli manipülasyonlarına karşı bizler, Dêrsim İttifakı olarak buradayız. Bir tarafta devrimciler, sosyalistler, hayvanseverler, yurtseverler; bir taraftan düzenin partileri” ifadelerini kullandı.

UÇAR: ATACAĞIMIZ ADIMLAR GELECEĞİ DE BELİRLEYECEK

100 yıllık devlet aklının ve baskı politikalarının karşısında “direngen” bir duruş sergilediklerini kaydeden Uçar, “Atacağımız her adım sadece günümüzü değil herkesin geleceğini de belirleyen tarzda olacak. 100 yıllık direnişin karşısında devletin tüm şiddet mekanizmaları kadınlara, Kürtlere, Alevilere yönelmiş durumda. Dilimizi, Kültürümüzü, direnişimi geliştireceğimiz bir mücadele hattından bahsediyoruz. Belediye yerel hizmetlerini yapar ama belediyede kendi değerlerimizle belediyeciliğimizi sürdürmek esas olarak önümüze koyduğumuz hedeflerden bir tanesidir” diye belirtti.

‘MUHATTAP ÖCALAN’DIR’

7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından iktidarın Kürt sorununda “aks değişikliğine” girdiğini ifade eden Uçar, “Kimlerle ittifak halinde? Sokak ortasında Kürt gazetecileri katledenlerle ittifak halinde. Dersim’de ortaya çıkan adaylara baktığımızda tehlikenin ne kadar büyük olduğunu görebiliyoruz. Dolayısıyla bize yönelik saldırılar karşısındaki direnişimiz 31 Mart seçimlerinin ardından çok daha büyük bir zafere tekabül etmek zorunda. Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir paradigma etrafında şekillenecek bir belediyecilik anlayışını tarifledik” dedi. Uçar, Kürt sorununun çözümündeki “esas muhatabın” PKK Lideri Abdullah Öcalan olduğunu hatırlattı ve Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması yönünde çağrı yaptı.

KONAK SORULARI YANITLADI: ENGELLİLER KOMİSYONU KURULACAK

Sonrasında söz alan ve yurttaşların sorularını yanıtlayan Cevdet Konak ise, sözlerine “Biz meşe ağaçlarının yapraklarına söz vermişiz” diye başladı. Konak, “Göreve geleceğiz ve beraber yöneteceğiz. Yan yana duracağız. Birbirimizi eleştireceğiz ama Dersim İttifakı’yla kentin tüm sorunlarına çözüm olacağız” diye belirtti. Bir engelli yurttaşın, “Engellilere dönük politikalarınız neler olacak” sorusunu da yanıtlayan Konak, halk meclislerinin içerisinde oluşturulacak engelli komisyonları ve eş sözcüleriyle engellilerin kendi sorunlarına dair halk meclislerine karar vereceğini dile getirdi. Konak, “Eş başkanlar da, başkan yardımcıları da engelliler komisyonlarının verdiği kararları imzalayacaklar. Söz sizin olacak” diye konuştu.

Son olarak konuşan EMEP temsilcisi Mustafa Taşkale ise ortak mücadele vurgusu yaparak, halkçı belediyecilik anlayışının pratiğe geçirileceğini ifade etti.

Toplantı, alkışlarla son buldu.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version