Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tepkiler AKP‘yi panikletti: İsrail’e satılan ‘barut’ çakmak gazı, ‘silah’ ise tüfek oldu

Tepkiler AKP‘yi panikletti: İsrail’e satılan ‘barut’ çakmak gazı, ‘silah’ ise tüfek oldu


TÜİK verilerinde Türkiye’nin İsrail’e silah, mühimmat, barut ve hava aracı aksamı sattığının ortaya çıkmasının ardından Ticaret Bakanlığı açıklama yaptı. Bakanlık silahın tüfek olduğunu, baruttun çakmak gazı olduğunu iddia etti.

İsrail’e silah ve mühimmat satıldığına dair resmi veriler sonrasında açıklama üzerine açıklama geldi.

Ticaret Bakanlığı, Türkiye’nin İsrail’e silah, barut, mühimmat ve hava aracı aksamı sattığının Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) istatistiklerine yansıması sonrasında açıklama yaptı.

Gazeteci Metin Cihan, TÜİK’in verileri arasında Türkiye’nin İsrail’in Gazze’yi bombalarken silah, barut ve mühimmat sattığını ortaya çıkarmıştı. Belgenin ortaya çıkmasının ardından AKP’li yetkililer ardı ardına açıklama yaptı. AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, TÜİK verilerinin montaj olduğunu iddia etti.

Ticaret Bakanlığı da Osman Nuri Kabaktepe’den geri kalmadı. Barut satışını çakmak gazı olduğunu iddia eden Bakanlık, satılan silahların ise ‘yivsiz af tüfeği’ olduğunu belirtti. 

Bakanlık açıklamasında, ”

“36. fasıl, Barut ve patlayıcı maddeler, pirotekni mamülleri, kibritler, piroforik alaşımlar, ateş alıcı maddeler başlığı altında ‘Jel yakıt ve çakmak gazı’

93. fasılda ise Silahlar ve mühimmat, bunların aksam parça ve aksesuarları başlığı altında ‘yivsiz av tüfeği yedek parça ve aksesuarları ile balıkçılık malzemeleri (zıpkın vb)’ ihraç edildiği anlaşılmıştır.

Böylece, Gümrük Tarife Cetvelinin fasıl başlıklarında yer alan ifadeler manipüle edilerek kamuoyunun yönlendirilmeye çalışıldığı anlaşılmaktadır.

Söz konusu yurtdışı kaynaklı internet sitelerinin yapmış olduğu bu haberler manipülasyon amaçlı yapılmış olup gerçeği yansıtmamaktadır.”

Milli Savunma Bakanlığı İsrail’le askeri eğitim, tatbikat ve savunma sanayi alanında hiçbir faaliyetin olmadığını açıkladı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version