Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Taylor Swift 3 ülkeyi birbirine düşürdü


(Serbest Görüş) – Pop yıldızı Taylor Swift’e “Eras” turnesi kapsamında Güneydoğu Asya’daki tek tur durağının Singapur olması talebiyle konser başına 3 milyon dolar ödeme yapıldığı iddia edildi.

Haber Global’in haberine göre, Singapur yönetimi iddiayı yalanlamazken şarkıcıya yapılan ödenen miktarı açıklanmadı. Singapur’un bu hamlesine Tayland ve Filipinler’den tepki geldi.

BBC ile Wall Street Journal (WSJ) gazeteleri, Singapur’un bu hamlesinin bölgedeki ülkeler arasında “düşmanlık yarattığını” yazdı.

‘TAYLOR SWIFT ANLAŞMASI BİR İHANET’

Filipinli milletvekili Joey Salceda, Singapur hükümetinin Taylor Swift ile yaptığı anlaşmanın, diğer bölgesel güçlerle birlikte çalışması amaçlanan bir hükümetin ihaneti olduğunu söyledi. “Ülkelerimiz iyi dost. Dolayısıyla bu tür hareketler bizi üzüyor” diye konuşan Salceda, Filipin Dışişleri Bakanlığı’ndan Swift’le yapılan anlaşmaya ilişkin detayları açıklaması için Singapur yönetimine baskı uygulamasını istedi.

TAYLAND BAŞBAKANI: ‘SİNGAPUR’UN HAMLESİ ZEKİCE’

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin ise Singapur’un hamlesini “zekice” olarak nitelendirdi ve Swift’in neden Tayland’ı seçmediğini uzun zamandır merak ettiğini söyledi.

Thavisin, Taylor Swift için “Tayland’a gelseydi burada organize etmek daha ucuz olurdu ve inanıyorum ki Tayland’a daha fazla sponsor ve turist çekebilirdik ve bu konser ekonomiye katma değer üretebilirdi” ifadelerini kullandı.

Singapur Turizm ve Kültür Bakanlığı, Swift’e ödenen miktarı açıklamazken Swift’in dünya çapındaki konserlerinin getirdiği ekonomik faydalara değindi. Singapur yerel basınında çıkan haberlerde ise Taylor Swift’in Singapur konserlerinin ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version