Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Samsun S Tipi Cezaevinde hak ihlalleri arttı


SAMSUN – Samsun S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutuklu Halil Muratoğlu, çıplak arama, ayakta sayım ve keyfi hücre cezaları gibi bir dizi hak ihlaline maruz kaldıklarını belirterek, kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu.

 

İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde mutlak tecrit altında tutulan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Kürt sorununun çözümü talepleriyle cezaevlerinde başlatılan açlık grevi 101’inci gününde devam ediyor. Bu kapsamda açlık grevinde olan tutsaklara yönelik kötü muamele ve hak ihlalleri de arttı. Samsun S Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu Halil Muratoğlu, 5 Mart’ta ailesi ile yaptığı telefon görüşmesinde, maruz kaldıkları hak ihlallerini anlattı.

 

ÇIPLAK ARAMA, AYAKTA SAYIM DAYATMASI

 

Muratoğlu, kendisini ve diğer tutsakların çeşitli bahanelerle hücreye konulduğunu belirtti. Baskıların üst safta olduğunu ve kendilerine çıplak arama dayatıldığını vurgulayan Muratoğlu, “Burada cezaevinin bizlere dönük baskıları çok fazla ve sıkça anayasal haklarımız ihlal ediliyor. Ayakta sayım, çıplak arama gibi sorunlar var ve her gün ayrı ayrı sorunlar çıkartılıyor. 2 gün önce yine sorun çıkartılar ve bu sorunu gardiyanlar, cezaevi müdürü çıkartıyor” dedi. 

 

CEZAEVİ KOMİSYONLARINA VE HEYETLERE ÇAĞRI

 

Kendilerine dayatılan hak ihlallerini kabul etmedikleri için işkence ile hücrelere atıldıklarını ve tüm bunlara rağmen direndiklerini dile getiren Muratoğlu, şunları iletti: “Bize dayatılan hak ihlallerini kabul etmediğimiz zaman arkadaşlarımız hücreye atılıyor.  Bulunduğumuz cezaevinin durumu hiç iyi değil. Buraya bir heyetin gelmesi, buradaki hak ihlallerini görüp, belgelemesi ve çözümde rol alması gereklidir.” 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version