Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Samsun cezaevinde baskılar arttı


ŞIRNEX – Samsun Kavak S Tipi Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Yaşar Savc’nın maruz kaldığı hak ihlalleri anlatan annesi Hanife Savcı, son günlerde baskıların daha da arttığını söyledi. 

 

Samsun Kavak S Tipi Kapalı Cezaevinde 2 yıldır tutsak olan Yaşar Savcı ailesiyle yaptığı haftalık telefon görüşmesinde maruz kaldıkları hak ihlallerini anlatı. Şirnex’ın Hezex (İdil) ilçesine bağlı Ereban (Karalar) Beldesinde “örgüt üyeliği” gerekçesiyle gözaltına alınıp tutuklanan Savcı, 2 yıldır tutuklu bulunuyor. Savcı, annesiyle yaptığı telefon görüşmesinde hak savunucularından destek talebinde bulundu.

 

Yaşar Savcı

 

 

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

 

Hezex (İdil) ilçesine bağlı Ereban (Karalar) beldesinde yaşayan anne Hanife oğlunun yaşadığı hak ihlallerinin son bulması için çağrıda bulundu. Anne Savcı, oğlunun arkadaşlarıyla birlikte işkence altında olduğunu belirterek, “Çocuklarımız onlara ne yapmış? Zaten orada çelik kapıların ardında tutuklu bulunuyorlar. Niye çocuklarımıza bu haksızlığı yapıyorlar? Bundan önce yine bu şekilde baskı altında kaldılar ama biz HDP’li vekillere durumu aktardık ve onlar cezaevine gitti. Vekiller cezaevine gittikten sonra baskı azaldı. Ama son günlerde işkence yine başladı. Vekillerden ve insan hakları kurumlarından çocuklarımızla dayanışmalarını talep ediyoruz” diye konuştu.

 

Hanife Savcı

 

 

‘GÜN BOYU COPLARLA DÖVÜLDÜ’

 

Anne Savcı, “Verilen yemeğin çok az olduğunu ve yemeklerle doymadıklarını söyledi. Kuru fasulye yemeği verildiklerinde, yemeğin içinde sadece 4 fasulye çıktığını söyledi. Biz çocuğumuza sürekli para göndermek zorunda kalıyoruz. Çünkü kantinden bir şeyler alıp yemesi gerekiyor. Oğlum arkadaşlarının sabah erkenden gardiyanlar tarafından başka bir odaya zorla götürdüğünü söyledi. Götürdükleri odada arkadaşları ve 9 diğer kişinin gün boyunca işkence gördüğünü, demir coplarla dövüldüğünü söyledi. Arkadaşı koğuşa döndüğünde, maruz kaldığı işkence sonucunda halinin kalmadığını ve ayakta duramayacak halde olduğunu aktardı. Çocuklarımıza yaptıkları bu zulüm yeter” diye konuştu. 

 

‘OĞLUMU BİR YILDIR GÖREMİYORUM’

 

Hak savunucuları ve siyasi partilere çağrıda bulunan anne Savcı, şunları dile getirdi: “Tutsakların şartları iyileştirilsin. Samsun çok uzak ve maddi durumumuz el vermediği için bir yıldır oğlumun görüşüne gidemiyorum. Bize yakın bir şehirde olsalardı her ay giderdik. Para gönderdiğimizde para yetmiyor çünkü kantindeki her şey çok pahalıdır. Oğlumun hiçbir suçu yok, boş yere tutuyorlar. Kürt vekillerden, Kürt avukatlardan talebimiz bu konu için elinden geleni yapmalaradır. Çocuklarımız için bir çare bulsunlar.” 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version