Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Riha’da DEM Parti rüzgarı


RIHA – Riha’da DEM Partili belediye eşbaşkan adayları, kırsal mahallere kadar taşıdıkları seçim çalışmalarında bir araya geldikleri yurttaşların sorunlarını dinleyip çözüm için destek istedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eş başkan adayları Riha ve ilçelerinde seçim çalışmalarına devam etti. 

 

Xelfetî (Halfeti) ilçesinde DEM Partinin ilk seçim bürosu kırsal Gogan (Yukarı Göklü) mahallesinde açıldı. Açılışa Riha Milletvekili Ömer Öcalan ile Xelfetî Belediye Eşbaşkan adayları Mehmet Karayılan ve Saniye Bayram’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. 

 

Kadınların ulusal kıyafetleri ile açılışa katılması renkli görüntüler oluşturdu. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan açılışta belediye eşbaşkan adayları halkı selamlayarak “Belediyemizi alıp halklar ile birlikte yöneteceğiz” mesajı verdi. 

 

Milletvekili Ömer Öcalan ise PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride tepki gösterdiği konuşmasında belediyeyi kazanmak için birlik olmak gerektiğini deli getirdi. Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 18 Ağustos 2022 tarihinde katledilen ağır hasta tutsak ve Gogan Belediye Başkanı Bazo Yılmaz’ın (67) yaşadıklarını hatırlatan Öcalan, “Sandığa gittiğinizde başkanınıza yapılanları hatırlayın” dedi. 

 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdeleleri Barış Anneleri tarafından kesildi. Açılış Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

 

EYLEMDEKİ ESNAFLARI ZİYARET ETTİLER

 

DEM Parti Riha Belediye Eşbaşkan Adayı Celaleddin Erkmen ile Karaköprü Belediye eşbaşkan Rıdvan Yavuz da Karaköprü ilçesinde elektrik kesintilerini protesto etmek için yol kapatma eylemi yapan mobilyacılar sitesi esnafını ziyaret etti.

 

DEM Parti adaylarına yaşadıkları sorunları anlatan esnaflar, elektrik kesintilerinden dolayı üretim yapamamaktan dert yandı.

 

İlçedeki 35 Metre Caddesi üzerinde seçim bürosu da açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye eş başkan adayları Celalettin Erkmen ve Gülşen Özer, Karaköprü belediye eşbaşkan adayları Rezan Ayhan ile Rıdvan Yavuz katıldı.  Açılışta konuşan eşbaşkan adayları, belediyeleri halk ile birlikte yönetip demokratik yerel belediyeciliği inşa edeceklerini ifade etti.

 

DEM Parti’nin Eyyübiye Belediye Eşbaşkan Adayı Halil Akbaş ise, TOKİ Mahallesi’ndeki ev, esnaf ve pazar ziyaretlerinde bulundu. Akbaş, yurttaşlardan hak ettikleri belediyecilik hizmetlerine kavuşabilmeleri için destek istedi.

Bêrecûk (Birecik)  ilçesinde ise, Eşbaşkan Adayı Mehmet Begit kırsal Girlavik (Güzelyurt) Mahallesinde yaşayan yurttaşlarla bir araya geldi. Begit, partilerinin politikaları ve belediyecilik anlayışı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Begit, daha sonra Meydan Mahallesine geçerek ziyaret ettiği esnaflardan destek istedi.

 

KOBANE SINIRINDAKİ KÖYLERE GİDİLDİ

 

Pirsûs (Suruç) Belediye Eşbaşkan Adayları Ayten Kaya ile Müslüm Baran da ilçeye bağlı kırsal mahallelerde seçim çalışması yürüttü. Kobanê sınır hattında bulunan Measer, Etmanek, Mema ve Herbesîs mahallerini ziyaret eden eş başkan adayları, yurttaşların sıcak ilgisiyle karşılaştı. 

 

Yine Haliliye Belediyesi Eşbaşkan Adayı Süphi Yılancı ilçedeki esnafları ziyarat ederken, Hewag (Bozova) ilçesinde Eşbaşkan Adayı İsmail Yıldız, kırsal Biris Mahallesindeki yurttaşları ziyaret etti.

 

KADINLARLA BİR ARAYA GELDİLER

 

Serêkaniyê’de (Ceylanpınar) ise DEM Partili kadınlar seçim çalışmaları kapsamında kırsal Humera Jorîn ve Hello Bello mahallelerine giderek kadınlarla bir araya geldi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version