Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Qersli kadınlar: DEM Parti kazanırsa herkes kazanır


QERS – Kayyımın kente hiçbir hizmet yapmadığını belirten Qersli kadınlar,  “Seçimlerde DEM kazanırsa herkes kazanır” mesajı verdi. 

 

Yerel seçimlere 21 gün kalırken, siyasi partilerin Qers’teki seçim çalışmaları sürüyor. Kürt siyasi partileri 2019’daki seçimde ilk kez Qers Belediye Başkanlığı’nı kazandı. Halkların Demokratik Partisi (HDP), belediyenin kazanılmasıyla birlikte farklı halkların ve inançların yaşadığı kentte kısa sürede birçok projeyle başladığı hizmetleri halkta olumlu tepkiler alsa da 2 Ekim 2020’de belediyeye kayyım atandı. Kayyımla birlikte kent için hedeflenen projeler de devre dışı bırakıldı. Kayyımların açılan hizmet birimlerini kapatması en çok kadınları etkiledi. 

 

Belediye eşbaşkanlığı için Kenan Karahancı ve Arzu Savaş Derman’ı aday gösteren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçim çalışmalarına devam ederken, kentte dün düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü buluşmasına katılan kadınlar, belediyeyi kayyımdan kurtararak tekrar geri alacaklarını belirtti.  

 

‘DEM KAZANIRSA HERKESİN BELEDİYESİ OLACAK’

 

Buluşmaya katılan kadınlardan Kine Tozun, yapılacak seçimlerde belediyeyi kayyımdan geri alacaklarını söyledi. Kayyım belediyesi halka hizmet etmediğini belirten Tozun, “Kayyım ne su sorunumuzu ne de yol sorunumuzu çözdü. Yolarımız hepsi çamurlu, yine su sıkıntısı yaşıyoruz. Qers’te sadece Kürtler yaşamıyor. Aynı zamanda Türk, Terekeme ve Azeriler yaşıyor.  Onlara sesleniyorum gelin birlikte çalışıp belediyemizi kayyımdan kurtaralım. Çünkü DEM Parti belediyeyi kazandığında belediye hepimizin olacak ve hepimize hizmet edecek” dedi. 

 

‘KAYYIM KADINA YÖNELİK NE VARSA HEPSİNİ KAPATTI’

 

Kayyımları göndereceklerini ifade eden Ayşe Erkmen,  “Burada kadın kooperatifi vardı ama kayyım tarafından kapatıldı. Mor Kadın Kafe’miz vardı kapatıldı. Kadına yönelik ne varsa hepsini kapattılar.  Bu nedenle biz kadınlar olarak bu kazanımlarımızı geri almak için kayyımları göndereceğiz. Kadınlar kendilerine sahip çıksınlar. Halkımız oylarını kullansınlar ve seçimde sandıklarına sahip çıksınlar” çağrısında bulundu.

 

‘BU HALKA SELAM BİLE VERMEYECEKLER’

 

Atatürk Mahallesi’nde oturduğunu ve yolarının bozuk olduğunu anlatan Zerro anne, “Kayyım mahalleye yönelik hiçbir faaliyeti yok. Hatta selam bile vermiyorlar. Eğer onlar kazanırsa yine selam vermezler. Ancak biz belediyeyi kazandığımız zaman halkımıza çok yararımız olacak. Burada Acem, Terekeme, Kürt ve Türk birlikte yaşıyor. Bizim kimse ile sorunumuz yok ama Erdoğan sürekli sorun yaratıyor. Belediyeyi kazanırsak kentimizin tüm sorunlarının çözüleceğine inanıyorum” dedi. 

 

‘ARTIK BİZİM İÇİN ZAFER ZAMANIDIR’

 

İlerleyen yaşına rağmen 8 Mart etkinliğine katılan Hüsniye Anlı, “Artık Kürt halkının hakları verilsin. Biz Kürtler olarak çok çile çektik. Artık bizim için zafer zamanıdır. Partimizin kazanmasını istiyoruz. Biz kişiye değil partiye veriyoruz.  Oyumuzu kendimize vereceğiz. Kayyımlar hiçbir şey yapmadığı gibi bu halka baş ağrısından başka yaptığı bir icraat yok.  Sayın Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğünü istiyoruz” diye konuştu. 

 

‘DEM PARTİ HERKESE EŞİT YAKLAŞIYOR’

 

Partilerinin herkese eşit yaklaştığını ifade eden Ruken Hancı ise, kayyımların hiçbir hizmetini görmedikleri belirterek, “DEM Parti tüm etnik gruplara ayrım yapmadan eşit bir şekilde hizmet sunacaktır. Oysa diğer partiler böyle değil. Kürt halkını hep ikinci sınıf vatandaş olarak görüyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. Partimiz kazanırsa herkes kazanır” şeklinde konuştu.

 

Dîgor ilçesinden Qers merkeze kutlama için gelen Gülay Bulut da şöyle konuştu: “Aynı merkezdeki kayyım gibi Dîgor’da ad kayyım atandı ve bugüne kadar hiçbir hizmet yapmadı. Belediyeyi kazanmak için hep birlikte mücadele ederek AKP’yi göndereceğiz.”  

 

 

MA/ Mehmet Güneş

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version