Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Putin: ‘Teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız’

Putin: ‘Teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız’


Rusya’da konser salonuna düzenlenen ve 100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırı sebebiyle 24 Mart’ta (yarın) ulusal yas ilan edildi.

Moskova’da bir konser salonunda en az 115 kişinin ölümüne sebep olan terör saldırıyla ilgili 4 şüphelinin yakalandığını belirten Rusya Devlet Başkanı Putin, “Düşmanlarımız bizi bölemeyecek” dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, dün akşam saatlerinde başkent Moskova’da IŞİD’in konser salonuna düzenlediği silahlı saldırıya ilişkin konuştu. Saldırı nedeniyle 24 Mart’ta ülke genelinde ‘ulusal yas’ ilan ettiğini duyuran Putin, “Dikkatlice planlanmış bir terör saldırısının yanı sıra önceden hazırlanmış bir toplu insan katliamıyla karşılaştık. Rusya’ya, halkımıza yönelik bu saldırıyı hazırlayan, teröristlerin arkasında duran herkesi tespit edip cezalandıracağız.” dedi.

Putin ayrıca 24 Mart Pazar gününün de yas günü ilan edildiği bilgisini verdi.

TÜRKİYE AYRINTISI DİKKAT ÇEKTİ

100’den fazla kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıyı gerçekleştirdiği ileri sürülen saldırganlarında biri  4 Mart’ta Türkiye’den geldiğini iddia etti.

Rusya’da terör saldırısını yapan Teröristlerden birinin ilk sorgusu;

Korkudan titriyordu.

Saldırıyı para karşılığında yaptıklarını söyledi.#Rusia #Moscow Putin KGB pic.twitter.com/zBzL5oilAA

— Greennaturetr (@Greennaturetr) March 23, 2024

Bryansk bölgesindeki Hatsun köyü yakınlarında tespit edilip durdurulan aracın içinde iki saldırgan tespit edilmişti. Aracın içinden çok sayıda silah, mühimmat ve Tacik pasaportlarının bulunduğu bildirildi.

Olay yerinde gözaltına alınan saldırganlardan birinin ilk sorgulama videosu, Russia Today (RT) televizyonun Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan tarafından yayınlandı.

4 Mart’ta Türkiye’den geldiğini söyleyen saldırgan, silahlı eylemi gerçekleştirmesi için kendisine 5 bin 400 dolar teklif edildiğini açıkladı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version