Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis yanlış gittiği adreste şiddet uyguladı


ADANA – Ceyhan ilçesinde bir eve “yanlışlıkla” baskın yapan polis, kendisinden arama kararı isteyen ve ” insan gibi arama yapın” diyen baba ve oğlu darp etti. 

 

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Belediyeevleri Mahallesinde ikamet eden Adil ve Selahattin Bahadır’ın bir cinayetten ötürü haklarında gözaltı kararı olması sebebiyle oğullarının da ikamet ettiği 3 katlı eve polislerce sabah saatlerinde baskın yapıldı. Polisler üçüncü katta ikamet eden Adil Bahadır’ın evinin yerine birinci katta oturan oğlu İdban Bahadır’ın evine baskın yaptı. Baskın sırasında özel harekat polisleri, evin dış kapısını koçbaşı ile kırarken; evde bulunanlara ise silah doğrultup yere yatırdı. Polisin uygulamasını tepki gösteren İdban Bahadır ve oğlu Volkan Bahadır polislerce darp edildi. Darp raporu alan aile, polislerden şikayetçi olacaklarını söyledi.

 

BABA VE OĞUL DARP EDİLDİ

 

Darp sonrası yanlış adreste olduklarının farkına varan polis üçüncü katta çıkarak, Adil Bahadır gözaltına alınıp, Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürdü. Selahattin Bahadır’ın da başka bir eve yapılan baskınla gözaltına alındığı öğrenildi. Baskına dair konuşan İdban Bahadır, polislerin yanlışlıkla evlerine baskın düzenlediğini, kendilerinden arama kararı istediğim ve “insan gibi arama yapın” dediğim için darp edildik. Polislerin kapılarını kırıp kendilerine silah doğrultarak yere yatırdığını belirten Bahadır, “Bize saldırdılar, oğlum pencerenin orda idi, bir polis oğlumu itti. İtme sonucu oğlumun kolu cam çarptı. Cam kırıkları oğlumun kolundan yaralanmasına sebep oldu. Hastaneye gidip darp raporu aldı. Polislerden şikayetçiyiz. Polise yanlış adres diyoruz. Onlar ise bize ‘arama kararım var, ararım’ dedi. Biz şikayetçiyiz” diye konuştu. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version