Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Polis memuru boşandığı eşini katletti


MERSİN – Mersin’de polis memuru Mustafa Yıldır (41), bir yıl önce boşandığı Merve Bayer’i (31) öldürdükten sonra intihar etti.

 

Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Yenice Mahallesi’nde yaşayan Merve Bayer (31), bugün sabah saatlerinde işe gitmek için evden çıktığı sırada bir yıl önce boşandığı polis memuru Mustafa Yıldır (41) sokakta önünü kesti. İkili arasında yaşanan tartışma sırasında silahını çeken Yıldır, Bayer’e ateş ettikten sonra aynı tabancayla kendini vurdu. Silah sesini duyan yurttaşların ihbarıyla bölgeye 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yıldır’ın yaşamını yitirdiğini belirleyen sağlık ekibi, ağır yaralı olan Bayer’e ilk müdahalede bulunup hastaneye kaldırdı. Bayer kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

 

Yıldır ve Bayer’in cenazeleri morga kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

 

KADINLAR İÇİN MÜCADELE EDİYORDU

 

Katledilen Merve Bayer’in arkadaşı Çiğdem Serin, kadın hareketi içerisinde mücadele eden Bayer’in son görüşmelerinde şiddete uğrayan başka bir kadına yardım etmeye çalıştığını söyledi.

 

‘KORKULAN OLDU’

 

İsmini vermek istemeyen bir başka arkadaşı ise, Bayer’in evliliği boyunca şiddete uğradığını belirterek, “Merve’nin babasıyla karşılaştığımda kızının canını kurtarmaya çalıştığını, yoksa öldürüleceğini söylemişti. Sonunda korkulan oldu da” dedi.

 

MİLLETVEKİLİ KOCA: KADIN CİNAYETLERİ ISRARLA TEŞVİK EDİLİYOR

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca da olaya ilişkin sanal medya hesabından paylaşımda bulundu.

 

Koca, paylaşımında “Yine kadın cinayeti haberiyle başladık güne. Merve Bayer kız kardeşimiz eski eşi polis Mustafa Yıldır tarafından bu sabah katledildi. 8 Mart arifesinde gündemimiz yine kadın cinayetleri. Kadın cinayetleri ısrarla teşvik ediliyor. Kadın cinayetlerinin yasalarla, fiili uygulamalarla önü açılıyor. Artık yeter. Biri kişi daha eksilmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version