Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Oğuz Murat Acı’nın katili ve annesi New York sefasında


(Serbest Görüş) – Türkiye, son günlerde yankı uyandıran bir trafik kazası olayıyla çalkalanıyor. Yazar Eylem Tok ve doktor Bülent Cihantimur’un ehliyetsiz oğlu Timur Cihantimur’un kullandığı lüks araç, Kemerburgaz-Bahçeköy orman yolunda üç ATV’ye çarptı. Bu korkunç kaza sonucunda, araçlardan birinde bulunan Oğuz Murat Acı hayatını kaybetti.

Kazanın ardından anne Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur, ilk olarak Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçtı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, her iki isim hakkında yakalama kararı çıkardı ve Adalet Bakanlığı aracılığıyla kırmızı bülten çıkarılması için girişimde bulundu. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şüphelilerin iadesi için ABD makamlarına geçici tutuklama talebinde bulunduklarını açıkladı.

Bu arada, kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci, adalet arayışını sürdürüyor. Baba Aci ve ailesinin avukatı, kazanın sorumlularının Türkiye’ye dönüp yargılanmaları gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, Aci ailesi, Cihantimur ailesinin herhangi bir “kan parası” teklifini reddettiğini ve sadece adaletin yerini bulmasını istediklerini belirtiyor.

FOTOĞRAFLAR SOSYAL MEDYADA

Gazeteci Fuat Kozluklu, firari anne-oğulun New York’ta çekilen fotoğraflarını paylaştı. Fotoğraflarda ölümlü bir kazaya neden olan gencin ve onu kaçırıp olay yerine iki kez gittiği halde yaralılara yardım etmemeyi tercih eden Eylem Tok’un gülümseyerek taksiye binmesi dikkat çekti.

Kozluklu fotoğrafı şöyle paylaştı: “Eyüpsultan’da lüks ciple emniyet şeridinde arızalanan ATV motorunu kontrol eden gruba çarpan ve 1 kişinin ölümüne neden olan 17 yaşındaki sürücünün annesi yazar Eylem Tok tarafından ABD’ye kaçırıldığı ortaya çıkmıştı. Fotoğraflar az önce elime ulaştı. Kaçaklar New York’ta.”

Yazar Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur’un hala ABD’de olduğu ve Türkiye’ye iade edilme sürecinin devam ettiği belirtiliyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version