Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Nikki Haley yarıştan çekildi; Biden-Trump düellosu kesinleşti

Nikki Haley yarıştan çekildi; Biden-Trump düellosu kesinleşti


ENSAR NUR | TR724 HABER

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2024 başkanlık yarışının adayları beklendiği gibi Joe Biden ve Donald Trump oldu. Cumhuriyetçilerden Nikki Haley, “Süper Salı”da hezimete uğramasının ardından yarıştan çekildi ve Trump’ın adaylığı kesinleşti.

ABD’de Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi beklendiği şekilde Biden ve Trump arasında geçecek. Herhangi bir vefat olmazsa, 82 yaşındaki Biden veya 77 yaşındaki Trump’tan biri seçmenlerin tercihine göre Beyaz Saray’da olacak.

Demokratlar kanadında Joe Biden’in adaylığı kesinleşmişken, Cumhuriyetçi kanatta eski Güney Carolina valisi ve ABD’nin eski BM Büyükelçisi Nikki Haley, Trump’a karşı yarışını sürdürüyordu.

15 eyalette önseçimlerin yapıldığı ve başkan adaylarının büyük ölçüde belirlendiği Süper Salı olarak bilinen günde Nikki Haley, Vermont haricinde 14 eyalette Trump’a kaybederek saf dışı kaldı.

51 yaşındaki isim kendisini seçimi kazanabilecek tek Cumhuriyetçi olarak nitelendiriyordu. Haley Cumhuriyetçilerin ikinci tercihi olmayı başarsa da Trump’ın pozisyonunu sarsacak etkiyi gösteremedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version