Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mülteci aileler boş durmuyor; İsviçre’nin Granichen kasabasında iftar yemeği

Mülteci aileler boş durmuyor; İsviçre’nin Granichen kasabasında iftar yemeği


Son dönemde yaşanan hukuksuzluklardan dolayı Türkiye’den İsviçre’ye iltica etmiş 8 aile, 8 bin 500 nüfuslu Granichen kasabasında iftar programı düzenledi. Programa yerel halkın yanı sıra, Türkiye, Ukrayna, Suriye, Kurdistan, Kuba ve Afrika’dan çok sayıda kişi katıldı. Menüde ise Türkiye’nin birbirinden güzel yemekleri vardı; mercimek çorbası, patlıcan kebabı, et kavurma, pilav, salata, ev yapımı yogurt, güveçte taze fasulye, kısır ve ev yapımı baklava. 

Karşılıklı kardeşlik bağlarını geliştirmek için düzenlenen programa Granichen Belediye Meclis üyesi Andre Muhmenthaller’in yanı sıra Granichen Reformir Kilise Topluluğu Başkan Yardıncısı Ruth Müller de katıldı. Organizasyon adına ise Dr. Hasan Hatipoğlu kısa bir konuşma yaptı.

Belediye Meclis Üyesi André Muhmenthaler ise, “Tüm Belediye Meclisi adına sizleri selamlamak istiyorum.” diyerek başladığı konuşmasında, “Çok ilginç, güzel bir iftar gecesi düzenlediniz. Biz çok keyif aldık, bunun bir parçası olmaktan onur duyuyoruz. Hoşgörü ve kabullenmeyle dolu, yürek dolu bir akşamdı. Sizden yeni şeyler öğrenmek güzeldi. Yemekler gerçekten çok lezzetliydi.” ifadelerini kullandı.

Kilise İdaresi Başkan Yardımcısı Ruth Müller ise şöyle dedi: “Sizlere Integränichen Derneği adına hoş geldiniz diyorum. Derneğimiz 2016 yılından bu yana Gränichen’deki  göçmen kökenlilere, sığınmacılara ve sosyal dezavantajlı kişilere destek veriyor. Müslümanların bu akşam Hristiyanları akşam iftara davet etmesi çok güzel ve sevindirici oldu. Ancak hep birlikte entegrasyonu başarılı bir şekilde yaşayabiliriz. Bu akşamki davetiniz onun bir göstergesi.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version