Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Moskova’da konser salonuna terör saldırısı; 40 ölü, 100’den fazla yaralı

Moskova’da konser salonuna terör saldırısı; 40 ölü, 100’den fazla yaralı


Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna silahlı saldırı düzenledi. Saldırının düzenlediği binada iki patlama yaşanırken ölü ve yaralılar olduğu açıklandı.
Rus haber ajansları, kamuflaj giyen en az üç kişinin Crocus Belediye Binası’na ateş açtığını bildirdi. Konser salonunun yer aldığı binada yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bildirildi.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), “İlk verilere göre 40 kişi öldü, 100’den fazla kişi yaralandı.” açıklaması yaptı. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülke saldırıyı kınadı.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

Gecenin ilerleyen saatlerinde saldırıyı terer örgütü IŞİD üstlendi. Telegram’da yayınlanan kısa açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlenen grup, bu iddiayı destekleyecek delil sunmadı…

Bilimsel Kalkınma İşbirliği Enstitüsü (MIRNAS) Genel Müdürü Arif Asalıoğlu, konuyla ilgili paylaşımında, “Moskova’nın kuzeyinde, çevre yolu üzerinde bulunan Crocus City şehrin en büyük fuar ve kongre merkezi. Saldırganlar buradaki büyük bir konser salonuna girdi ve ziyaretçileri otomatik silahla kurşun yağmuruna tuttu, saldırganlar daha sonra büyük bir yangın başlattı. 43 kişinin öldüğü söyleniyor. Çok sayıda yaralı var. Saldırıyı halen üstlenen olmadı.” ifadelerini kullandı.

Moskova’nın kuzeyinde, çevre yolu üzerinde bulunan Crocus City şehrin en büyük fuar ve kongre merkezi.

Saldırganlar buradaki büyük bir konser salonuna girdi ve ziyaretçileri otomatik silahla kurşun yağmuruna tuttu, saldırganlar daha sonra büyük bir yangın başlattı. 43 kişinin pic.twitter.com/W96V7BQPDw

— Arif Asalioglu (@arifbey72) March 22, 2024

Rusya’nın başkenti Moskova’daki bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda, ölenlerin ve çok sayıda yaralının olduğu bildirildi. Moskova’nın “Crocus City Hall” adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 3 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler etrafa ateş açtı.

Yaralıların sayısı belirsiz ancak Rus sosyal medya kanallarında yayınlanan video görüntüleri, konsere giden büyük bir kalabalığın kaçmaya çalıştığını gösteriyor. Rus acil durum yetkilileri, itfaiyecilerin binanın bodrum katındaki yaklaşık 100 kişiyi tahliye ettiğini ve çatıdaki insanları kurtarmak için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Sedat Laçiner: ABD, vatandaşlarını uyarmıştı

Siyaset bilimci Prof. Dr. Sedat Laçiner ise saldırıyı şöyle yorumladı: “MOSKOVA SALDIRISINI IŞID ÜSTLENDİ, KANIT GÖSTERMEDİ: IŞİD, 40 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı üstlendi… Telegram’da yayınlanan kısa açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlenen Grup, iddiayı destekleyecek kanıt sunmadı… Bu ayın başlarında, Rusya’daki ABD büyükelçiliği, konserler de dahil olmak üzere “aşırılık yanlılarının Moskova’daki büyük toplantıları hedef alan planları olduğuna dair raporları izlediğini” söyledi. Büyükelçilik, Moskova’daki ABD vatandaşlarını büyük toplantılardan kaçınmaları konusunda uyarmıştı… Salı günü Rusya’nın federal güvenlik ajansına yaptığı bir konuşmada Putin, büyükelçiliğin Moskova’daki olası terör saldırıları hakkındaki uyarılarını “kışkırtıcı” olarak nitelendirdi ve “bu eylemler düpedüz şantaja ve toplumumuzu korkutma ve istikrarsızlaştırma niyetine benziyor” dedi… Ukrayna ise Moskova’daki saldırıya katıldığına dair iddiaları reddetti.“

MOSKOVA SALDIRISINI IŞID ÜSTLENDİ, KANIT GÖSTERMEDİ: IŞİD, 40 kişinin öldüğü, 100’den fazla kişinin yaralandığı saldırıyı üstlendi…

Telegram’da yayınlanan kısa açıklamada saldırının sorumluluğunu üstlenen Grup, iddiayı destekleyecek kanıt sunmadı…

Bu ayın başlarında,…

— Sedat Laçiner (@sedatlaciner) March 22, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version