Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

MHP’li vekilden, geçim sıkıntısı çeken emeklilere tavsiye: Su ve simit satın!

MHP’li vekilden, geçim sıkıntısı çeken emeklilere tavsiye: Su ve simit satın!


Hükümetten seyyanen zam bekleyen emeklilerin hayali suya düşerken Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP’den emeklilere ‘su-simit’ satarak aile bütçesine ayda 10 bin lira katkıda bulunma tavsiyesi geldi.

MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, 80’li yıllarda öğretmenlerin mesai sonrası su-simit satarak ek gelir elde ettiğini ileri sürerek emeklilerin aynısını yapmasını tavsiye etti.

“DEVLETTEN BEKLEMEK YERİNE…”

Kanal 68’de katıldığı yayında emeklilerin durumuna ilişkin konuşan Kaşlı dikkat çeken sözler söyledi.

MHP’li Kaşlı emeklilerin ve memurların geçim sıkıntısına karşı ek iş yapmalarını önerdi. 80’li yıllarda öğretmenlerin mesai sonrası simit satarak geçimini sağladığını iddia etti.

Kaşlı “Bizim de bir şey yapmamız lazım. Domates mi yetiştiririz, su mu satarız, başka bir şey mi satarız… Aile ekonomimize 10 bin lira ek gelir getirecek ikinci ek bir iş… Daha önce ben biliyorum, öğretmen okul bittikten sonra simit satıyordu, su satıyordu. Çünkü o zamanlar 100 lira maaş, 50 lira kiraydı. O dönemleri de yaşadık 80’li yıllarda. Onun için vatandaşımızdan da aile ekonomisine katkı sağlayacak bir şeyler bulmasını, uğraşmasını… Sadece devletten beklemek yerine” ifadelerini kullandı.

MHP Aksaray Mv. Ramazan Kaşlı’dan emeklilere:
“Ek iş yapsınlar. 80’li yıllarda öğretmenler okul bittikten sonra simit, su satıyordu akşamları.”#Akıl veren bu m.vekili, emekli olduğu için, şu an #İkiYüzOnBin ₺ ücret alıyor!#EmekliSizeHesapSoracak pic.twitter.com/pEtfFqtu6d

— İbrahim Turan (@ibrahimtturan) March 26, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version