Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Mersin Emniyet ve İl Milli Eğitim müdürleri görevden alındı


(Serbest Görüş) – Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası olan karar ile Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan görevinden alındı. Aslan yerine Kayseri Emniyet Müdürü Kamil Karabörk atandı.

Karabörk’ten boşalan Kayseri Emniyet Müdürlüğü’ne de Van Emniyet Müdürü Atanur Aydın getirildi. Karara göre Van Emniyet Müdürlüğü’ne Murat Mutlu atanırken boş bulunan Batman Emniyet Müdürlüğü’ne İbrahim Kaba getirildi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DE GÖREVDEN ALINDI

Ayrıca Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da görevinden alındı. Koca’nın görevden alınmasına bir lise müdürünün otobüste yaşlı bir vatandaşı darp etmesinin yol açtığı iddia edildi. 15 Aralık 2023’te merkez Toroslar ilçesinde yaşanan olayda bir lisenin müdürü olduğu öğrenilen İ.T. ile oğlu A.O.T., kalp pili takılı olan, felçli olduğu için vücudunun sağ kısmını tam olarak kullanamayan ve böbrek yetmezliği çeken 77 yaşındaki R.P. ve eşi 71 yaşındaki H.P. ile tartıştıktan sonra darp etmişlerdi.

AİLE BAKANLIĞI’NDA 4 MÜDÜR GÖREVDEN ALINDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda ise Antalya İl Müdürü Abdullah Çalışkan, Bursa İl Müdürü Muhammer Doğan, İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay, Kayseri İl Müdürü İsrafil Aktürk görevden alındı. Görevden alınan 4 ismin koltuğu da dahil 28 ilde bakanlığın il müdürlüklerine atamalar gerçekleştirildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ASLAN’IN KARDEŞİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın kardeşi Nezir Aslan, 10 milyon adet kaçak makaronun ele geçirildiği bir operasyonda gözaltına alınmıştı. Emniyet müdürü ise merkeze çekilmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version