Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kerboran’da yurttaşlardan AKP’li belediyeye tepki


MÊRDÎN – Kerboran’da aylardan bu yana bitirilmeyen alt yapı çalışmaları nedeniyle etkili olan yağış ardından evler su altında kalırken, yurttaşlar duruma tepki gösterdi.

Mêrdîn’in Kerboran (Dargeçit) ilçesi Bahçebaşı Mahallesi Ilısu Caddesi üzerinde AKP’li belediye tarafından geçtiğimiz aylarda başlatılan alt yapı çalışması bitirilmedi. Kentte etkili olan yağış sonrası yollar göle dönerken, yurttaşların evleri ve cadde su altında kaldı. Evleri su altında kalan yurttaşlar, aylardır bitirilmeyen çalışmalar nedeniyle AKP’li belediyeye tepki gösterdi.

Göle dönen yolları kayıt altına alan bir yurttaş, “İşte Şeyhin (AKP’li Belediye Başkanı Cüneyt Aksoy) bize yaptığı hizmet bu. Suları evimizin üzerine bırakmış. Yaptığı hizmet budur. Biz suyun altında kaldık, işte yaptığı hizmet budur. Buralar açıktı, kapattılar, suyu evimizin üzerine bıraktılar. Arabalar suların arasından geçiyor gidiyor biz suyun altında kalıyoruz. 5 yıldır Cüneyt başımızdadır, başımıza getirdiği budur işte” ifadelerini kullandı.

DEM Partili Kerboran Belediye Eşbaşkan adayı Asya Gezer de konuya dair, “Bu yol 6-7 aydır çalışma yapılacak diye kapalı kaldı. Sonuç olarak da bu durumda. Aynı zamanda bir haftadır da elektrik çalışması var diye bir haftadır elektrik yok. Durum ne yazık ki, budur. Hizmet dedikleri ne yazık ki, halkın yaşamını kolaylaştırmak yerine zorlaştıran çalışmalar. Bizler bu sorunların tamamını çözecek, halkın taleplerine kulak vereceğiz” dedi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version