Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İsmail Saymaz: Gökhan Zan’ın ‘adaylıktan çekilmemek için’ AKP’yle pazarlık yaptığı iddia ediliyor

İsmail Saymaz: Gökhan Zan’ın ‘adaylıktan çekilmemek için’ AKP’yle pazarlık yaptığı iddia ediliyor


TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’ın, ‘adaylıktan çekilmemesi’ için AKP’yle 3-5 milyon dolarlık pazarlık yaptığı iddia ediliyor. Gazeteci İsmail Saymaz, bu pazarlığa dair iki ses kaydının Hatay’da herkes tarafından bilindiğini belirtiyor. İsmail Saymaz’ın Sözcü TV’de aktardığı bilgilere göre iki ses kaydı TİP’e ulaşıyor. Gökhan Zan iddiaları reddediyor. Ancak TİP, ses kayıtlarının gerçek olduğuna kanaat getirerek Zan’ın adaylığını geri çekme kararı alıyor. Ses kayıtlarında Gökhan Zan’ın zaman zaman Arapça da konuştuğu ve seçim sonrası için TRT’de spor yorumculuğu konusunu da pazarlık maddelerinden biri olarak ileri sürdüğü belirtiliyor.

TİP Genel Merkezi ve Gökhan Zan’la ayrı ayrı görüştüğünü belirten İsmail Saymaz’ın konuyla ilgili aktardıkları şöyle:

Gökhan Zan bir süre önce sosyal medyadan Turgay Kocakaya kişi isimle irtibata geçiyor. Gökhan Zan’ın bu kişi üzerinden AKP’yle pazarlığa girdiği iddiası var. Turgay Kocakaya, kendisinin AKP binasından aradığını söyleyerek 3 milyon dolar karşılığında adaylıktan çekilmemesini istiyor. İddiaya göre Gökhan Zan da ‘5 milyon dolar olmaz mı’ diyor. Turgay Kocakaya’nın bu görüşmeyi başka bir telefonla da kaydettiği ve bununla da Gökhan Zan’a şantaj yaptığı ileri sürülüyor.

Bu görüşme dışında bir görüşmenin dah aolduğu belirtilyor. Bu telefon kaydında ise bu kez seçim sonrasında Gökhan Zan’ın TRT ve başka kanallarda spor yorumculuğu yapmak istediğine dair konuşmalar var. Bu kayıtlar Lütfü Savaş’a yakın insanların ve TİP Genel Merkezi’nin de eline ulaşıyor.

TİP bu iki ses kaydını da dinliyor. Genel Merkez, Gökhan Zan’ı dinliyor. Gökhan Zan bu kayıtların montaj olduğunu söylüyor. Üretilmiş montaj kayıtla kendisinden para sızdırılmak istendiğini, tehdit edildiğini söyledi. Bu ses kayıtlarının analiz edilmesi gerektiğini söylediğini aktardı. Ancak TİP bu kayıtların doğruluğuna inanıyor. Gökhan Zan, adaylık tan çekilmeyeceğini söylüyor.

Gökhan Zan: Şantaja maruz kaldım, tehdit edildim; yoluma devam edeceğim

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version