Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘Gazze’ cevabı: Allah akıl versin, siz önce İsrail’le ticareti durdurun!

İmamoğlu’ndan Kurum’a ‘Gazze’ cevabı: Allah akıl versin, siz önce İsrail’le ticareti durdurun!


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gazze için hazırladığı yardım TIR’ları yola çıktı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, insani yırdım yüklü TIR’ları uğurlarken yaptığı konuşmada, Filistin’de her dakika bir insanlık suçu işlendiğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İstanbul Belediye başkan adayı Murat Kurum’un, “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek, Gazze’de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek.” sözlerine tepki gösterdi. İmamoğlu, “Kazanırsa, Gazze kazanacakmış! Allah seni affetsin diyorum. Allah akıl versin diyorum. Açık ve net. Aylardır Flistin’de mazlumlar inim inim inlerken ticareti durduramayanlar, gemileri limana çekemeyenler, kalkıp utanmadan sıkılmadan Gazze edebiyatı yaparak İstanbul seçimine malzeme yapmaya çalışıyor. Gazze’ye el uzatmak için İstanbul’u kazanmayı beklemenize gerek yok. Siz önce İsrail’le olan ticareti durdurun! Allah bunları ıslah etsin!” dedi.

Ekrem İmamoğlu, “Gazze’deki soykırıma ikircikli değil, lafla, hamasetle değil samimi olarak karşı çıkma zamanıdır. Biz her zaman masum ve mazlum Filistin halkının yalında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Hiç kimse hamaset yaparak bizi insanlık onuru kavramlarından uzaklaştırımaz.” diye konuştu.

İstanbul’da 500’e yakın Filistinli öğrenciye burs verdiklerini, 334 öğrenciye ise tek seferlik 7 bin 500 lira burs desteği sağladıklarını anlattı. İsrail’in saldırısı başlar başlama Gazze’ye insani yardım kararı aldıklarını belirten İmamoğlu, şöyle konuştu:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version