Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HÜDA-PAR adayıyla maç izleyen DEM Parti adayı ihraç edildi

HÜDA-PAR adayıyla maç izleyen DEM Parti adayı ihraç edildi


HÜDA-PAR Batman Belediye Başkan adayı Serkan Rahmanlı ile Batman Petrolspor maçında çekilen fotoğrafının basına yansıması üzerine hakkında inceleme başlatılan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Batman Belediye Eş Başkan adayı Mehdi Öztüzün ihraç edildi.

Öztüzün’ün ihraç edildiğini Batman İl Örgütü Eş Başkanı Songül Korkmaz duyurdu. Batman Kurumlar Koordinasyonu’nun DEM Parti İl Örgütü’nde düzenlediği toplantıda konuşan Korkmaz, Öztüzün’ün DEM Parti’nin belediye eş başkan adayı olmadığını açıkladı.

DEM Parti’den yapılan açıklama şöyle:

“Kadın özgürlük mücadelemizin önemli bir kazanımı olan ve dünya demokrasi tarihine geçen eşbaşkanlık sistemi partimiz açısından asla taviz verilmeyecek bir devrimdir. Partimizin her kademesinde uygulanan bu ilke seçimler için de geçerlidir.

Yerel yönetimlerin herhangi bir kademesine seçilmek için partimize başvuran her aday adayı bu ilkeyi kabul ederek başvuru yapmıştır. Partimizin programında, halk oylaması yönetmeliğinde bu husus açıkça ifade edildiği gibi kurullarımızca 31 Mart Seçimleri için aday adaylarıyla yapılan mülakatlarda da bu husus açıkça ifade edilmiş ve tüm aday adayları eşbaşkanlık ilkesini kabul ettiklerini beyan etmiştir. Bize başvuran tüm aday adaylarımız, ‘eşbaşkanlık’ için başvurmuştur.

Halk oylamamız büyük bir başarıyla sonuçlandıktan sonra Batman Belediye Eşbaşkan adayı olarak seçilen Mehdi Öztüzün beyanının aksine bir tutumun içine girmiştir. İl örgütümüz ve merkezi komisyonlarımızın tüm çözüm çabalarına rağmen bizim açımızdan kadın iradesinin yok sayılması ve eşbaşkanlık ilkemizin reddi anlamına gelen ‘Belediye Başkanı’ olma tutumunda ısrar etmiştir.

Gelinen aşamada partimize, yurtseverlik kültürümüze ve kadın iradesine karşı tutumu nedeniyle Mehdi Öztüzün ile partimiz ve kurumlarımız ile herhangi bir bağı ve ilişkisi kalmamıştır. Öztüzün’ün belediye eşbaşkan adayımız olmadığını kamuoyuna duyuruyoruz.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version