Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hücresi basılan Al’ın annesi: Baskılara son verilsin


AMED – Kayseri Bünyan Cezaevi’nde tutulan Gülistan Al’ın kaldığı hücreye baskın yapan gardiyanlar, kitaplarına, defterlerine ve kalemlerine el koydu. Al’ın annesi Emine Al, bu süreçte ameliyat olmasına rağmen kızı ile görüşümediğini belirterek, “Hasta olsak başımıza bir şey gelse ne biz ondan, ne o bizden haber alamıyor” dedi. 

 

Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutulan Gülistan Al (30), 6 Mart’ta telefonla aradığı ailesine, odasının gardiyanlar tarafından basıldığını, kitaplarına, defterlerine ve kalemlerine el konulduğunu söyledi. Telefon görüşmesinde annesinin ameliyat edildiğini öğrenen Al’a bu görüşmeden sonra telefon hakkı tanınmadı. 

 

Ameliyat olduktan sonra taburcu olan anne Emine Al, kızının yaşadığı hak ihlallerine tepki gösterdi. 

 

KIZINI YILDA BİR KEZ GÖRÜYOR 

 

7 yıldır tutsak olan kızının hücrede tutulduğunu söyleyen anne Al, ekonomik nedenler ve sağlık sorunlarından ötürü görüşe yılda bir kez gidebildiğini ifade etti. Al, “Çarşamba günü telefon görüş günüydü. Hastaydım, kızım aramadan önce ameliyata alınmıştım. Ben ameliyattayken aramış, beni sormuş, ameliyatta olduğumu söylemişler o da yaşanılanları anlatmış kitaplarını, kalemlerini defterlerini aldıklarını söylemiş ben ameliyatta olduğum için konuşamadım” diyerek baskılara son verilmesini istedi. 

 

Sağlık durumu hakkında bilgi almak için kızının yeniden aramasına cezaevi yönetiminin izin vermediğini aktaran Al, “Benden haber almak istediğini arkadaşına söylemiş arkadaşı ailesine söylemiş, ailesi aradı durumumu bildirdim. Kızımın benimle konuşmaya hakkı yok mu? Hasta olsak başımıza bir şey gelse ne biz ondan, ne o bizden haber alamıyor. Konuştuğu zaman da telefonu kesiliyor. Doğru dürüst konuşup derdini dinleyemiyoruz” dedi. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorunun demokratik çözümü için başlatılan Adalet Nöbeti’nde yer aldığını ifade eden Al, “Çocuklarımız cezaevinde ama sanki biz de cezaevindeyiz, gönlümüzce gezemiyoruz, evimizde oturamıyoruz. Sayın Abdullah Öcalan, Kürt halkı için cezaevinde, onun üzerinde tecrit olduğu için çocuklarımızın ve bizim üzerimizde de tecrit var. Ailesinin avukatlarının Abdullah Öcalan’la görüşülmesine izin verilmediği için çocuklarımız açlık grevinde Abdullah Öcalan üzerinde ki tecrit kalksın” ifadelerini kullandı.

 

GÜLİSTAN AL HAKKINDA

 

Gülistan Al, 1992 yılında Amed’in Çermûk (Çermik) ilçesine bağlı Terbil (Kırmatepe) kırsal mahallesinde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, ortaokulu ise ailesiyle birlikte taşındığı Antalya’ya bağlı Kepez ilçesinde okudu. Malatya İnönü Üniversite’sinde Pazarlama Bölümü’nde okurken, tutuklandı. 4 ay Malatya Hapishanesi’nde kaldı ve tahliye edildi. 2016’da tekrardan Adana’da tutuklandı. 2017 yılında hakkında “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Al, şu anda Kayseri Bünyan Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version