Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hrant Dink’i öldürdüğü günü anlattı: Yasin, ‘Devlet arkamızda’ dedi


İSTANBUL – Hrant Dink’in katili Ogün Samast, yargılandığı davada cinayete uzanan süreci anlattı. Samast, sanıklardan Yasin Hayal’in kendisine “Korkma, devlet arkamızda” dediğini söyledi.

 

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledilmesine dair davada ceza alan 11 azmettirici ve kamu görevlisinin “Anayasayı ihlal” ve “FETÖ üyeliği” suçlamalarıyla yargılandığı davanın 4’üncü duruşması İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 

 

Hrant Dink cinayeti faili olarak hüküm giyip tahliye olmasının ardından hakkında ek iddianame hazırlanarak dava dosyası kapsamında yargılanan Ogün Samast, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı. 

 

Davanın diğer sanıkları olan Erhan Tuncel, Yasin Hayal, Zeynel Abidin Yavuz, Ersin Yolçu, Tuncay Uzundal, dönemin emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile dönemin Trabzon TEM Şube Müdürlüğünden Adem Sağlam da duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.

 

‘ARKAMIZ SAĞLAM, SIKINTI YOK’

 

Duruşmada savunması alınan Ogün Samast, cinayete uzanan süreci anlattı. Samast, “Yasin ‘arkamız sağlam, sıkıntı yok’ dedi. Bu işi yapmazsan bedeli ağır olur dedi bana. Devletten kimseyle tanıştırmadılar beni. Yasin ve Erhan sık sık konuşuyordu. Yasin’in konuşma ve hareketleri her görüşmeden sonra sık sık değişiyordu. Eski ifadelerim doğrudur ama şimdi hatırlamıyorum” dedi.

 

‘DEVLET ARKAMIZDA’

 

Cinayet günü yaşananları da anlatan Samast, “Olay yerinde beni takip edenler vardı. Fotoğraflarını da gösterdiler bana sonra. Yasin’i aradım. ‘Korkma onlar bizden, sen devam et’ dedi. İsim geçmedi ama ‘devlet arkamızda rahat olun’ dedi Yasin hep bana. Samsun’da alındığımda korktum. 16 yaşındaydım, ‘rahat ol sana kimse bir şey yapamaz’ demişlerdi bana” diye konuştu.

 

Sanıklardan Ramazan Akyürek’in avukatının sorusu üzerine Samast, “Ramazan bey ve Ali Fuat’ı tanımıyorum. Onlardan talimat almadım. İsimlerini Erhan ve Yasin’den duydum” yanıtını verdi.

Sanık Erhan Tuncel ise, Samast’ın anlatımlarında çelişkiler olduğunu öne sürdü.

 

‘ERGENEKON AMACINA ULAŞTI’

 

Daha sonra Ali Fuat Yılmazer’in avukatına söz verildi. Dink’in hedef haline getirilme sürecini hatırlatarak gerekli önlemler alınmadığı için bu cinayetin işlendiğini söyleyen Yılmazer’in avukatı, Dink’in katledilmesiyle Ergenekon örgütünün amacına ulaştığını ifade etti.

 

Mahkeme heyeti sonrasında sanıklara tek tek taleplerini sordu. Sanıklardan Erhan Tuncel, Ogün Samast’ın ‘konuşmalarını yan odadan duydum’ diye anlattığı evin fiziki durumuyla ilgili bilirkişi atanmasını istedi.

 

MÜTALAA HAZIRLANACAK

 

Açıklanan ara kararlarda sanıklardan Ogün Samast hakkındaki adli kontrol kararının devamına, dosyanın mütalaa için savcılığa gönderilmesini kararlaştıran mahkeme, bir sonraki duruşmayı 29 Mayıs tarihine erteledi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version