Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

HOLLANDA | Koalisyon hükümeti kurulamadı, Wilders ‘başbakanlık’ görevinden feragat etti

HOLLANDA | Koalisyon hükümeti kurulamadı, Wilders ‘başbakanlık’ görevinden feragat etti


BASRİ DOĞAN | AMSTERDAM

Hollanda’da son seçimlerden birinci parti olarak çıkan aşırı sağcı Özgürlük Partisi Lideri (PVV) Geert Wilders, başbakan olmak için olası koalisyon ortaklarının desteğine sahip olmadığını açıkladı. Wilders, en büyük parti olarak hıkkı olmasına rağmen başbakanlık görevinden ‘vazgeçtiğini’ duyurdu. Liberal Parti (VVD), Yeni Sosyal Sözleşme Partisi (NSC) ve Çiftçiler Partisi (BBB) partilerinin liderleri gibi o da Hollanda Temsilciler Meclisi’nde (Tweede Kamer) kalacak.

Diğer taraftan yeni arabulucu Kim Putters başkanlığında Geert Wilders (PVV), Pieter Omtzigt (NSC), Dilan Yesilgöz (VVD) ve Caroline van der Plas (BBB) ile yürütülen sağ koalisyon hükümeti kurma görüşmelerinde olumlu ilerleme kaydedildiği ifade ediliyor. Dört parti arasında kurulacak olan koalisyon hükümetinde hiçbir parti liderinin yer almaması kararı alındı ve bu doğrultuda görüşmelerin sürdürüleceği belirtildi.

Geert Wilders: Bir gün mutlaka başbakan olacağım

Geert Wilders, Hollanda NOS televizyonun yaptığı açıklamada ise kendisinin bir gün mutlaka Hollanda’nın başbakanı olacağını söyledi: “Daha da fazla Hollandalı’nın desteğiyle. Yarın değilse yarından sonraki gün. Çünkü milyonlarca Hollandalı’nın sesi duyulacak. Hollanda halkı gerçekten sağcı bir kabine istiyor. Daha az sığınma ve göç istiyor.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version