Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Hakkari’de köy girişine X-Ray cihazı konuldu

Hakkari’de köy girişine X-Ray cihazı konuldu


Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı olan ve 1990’lı yıllarda boşaltılan köyler arasında yer alan Düve köyünün girişine askerler tarafından X-Ray cihazı konuldu. 2000’li yılların başında geri dönüş yapan yaklaşık 20 ailenin yaşadığı köye girmek isteyen vatandaşlar güvenlik noktasında tek tek aranıyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Hakkari Milletvekili Öznur Bartın X hesabından paylaştığı videoda, ”Yok, bu kadarı da olmaz demeyin. Söz konusu Kürtler olunca oluyor! Derecik Düve köyünün halkı evine gitmek için köyün girişindeki askeri noktada X-Ray cihazından geçiriliyor, çıplak aramaya maruz kalıyor, kimliklerine el konuluyor. Zulmünüz batsın. Nedir bu halkın sizden çektiği!” ifadelerini kullandı.

Yok, bu kadarı da olmaz demeyin. Söz konusu Kürtler olunca oluyor!
Derecik Düve köyünün halkı evine gitmek için köyün girişindeki askeri noktada X-Ray cihazından geçiriliyor, çıplak aramaya maruz kalıyor, kimliklerine el konuluyor.
Zulmünüz batsın. Nedir bu halkın sizden çektiği!… pic.twitter.com/aBResehETl

— Öznur Bartın (@oznurbartin) March 1, 2024

TBMM’de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması istemiyle soru önergesi veren Bartın, “Düve köyü girişindeki askeri kontrol noktasında köy halkının X-Ray cihazından geçirilmesinin, askerlerce yurttaşların kimliklerine el konulmasının ve yurttaşlara karşı yürütülen onur kırıcı muamelenin hukuki gerekçesi nedir?” diye sordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version