Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Görüşlerde üst araması zorunluluğu getirilen Selahattin Demirtaş, eylem kararı aldı

Görüşlerde üst araması zorunluluğu getirilen Selahattin Demirtaş, eylem kararı aldı


Edirne’de tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, bundan böyle görüşlere çıkmayacağı açıklandı. Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, Demirtaş için üst arama zorunluluğu getirildiğini belirterek, “Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığı ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşmelerine çıkmayacağını ifade etmektedir” açıklaması yaptı.

Edirne’de tutuklu bulunan HDP eski EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla Demirtaş’a her görüşün giriş ve çıkışında üst araması zorunluluğu getirildiğini duyurdu.

Avukat Demir, Demirtaş’ın bu uygulamayı kabul etmediği için görüşlere çıkmayı reddettiğini belirtti.

Selahattin Demirtaş’ın avukatı Ramazan Demir, “Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığı ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşmelerine çıkmayacağını ifade etmektedir.” dedi. Sosyal medya hesabından Demirtaş’a her görüşün giriş ve çıkışında üst araması zorunluluğu geldiğini duyuran Demir, Demirtaş’ın bu uygulamayı “onur kırıcı bir zorbalık” olarak gördüğünü kaydetti.

Demir’in açıklaması şu şekilde:

“Seçimlere çok az bir zaman diliminin kaldığı şu günlerde, Edirne Cezaevinde Sayın Selahattin Demirtaş’a onu kırıcı üst araması dayatılmaya başlanmıştır.

Adalet Bakanlığının talimatıyla, bugünden itibaren, Sayın Demirtaş’ın görüş için odadan her çıkış ve girişinde, kameralaların önünde ayakkabılarını çıkarması dayatılmaktadır.

Sayın Demirtaş, bu uygulamayı onur kırıcı bir zorbalık olarak tanımladığı ve asla kabul etmeyeceğini belirterek bundan böyle aile, avukat ve milletvekili görüşmelerine çıkmayacağını ifade etmektedir.

Konuyla ilgili, DEM Parti Genel Merkezi de acilen bilgilendirilmiştir. Parti yetkilileri, Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak bu onur kırıcı dayatmadan derhal vazgeçmesini isteyecektir.

Demirtaş Savunma Grubu”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version