Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Gökhan Zan, o ses kayıtlarını böyle savunmuş: Seçimi kazanamazsam, geleceğimi düşünmek zorundayım

Gökhan Zan: Şantaja maruz kaldım, tehdit edildim; yoluma devam edeceğim


TİP Genel Başkanı Erkan Baş, partinin çektiği Hatay adayı Gökhan Zan’ın ses kayıtlarına dair parti yöneticileriyle yaptığı görüşmede, “Kazanamazsam geleceğimi düşünmek zorundayım.” dediğini açıkladı. Gökhan Zan’ın bu sözlerinden sonra parti yönetimi söz konusu kayıtların doğru olduğuna dair görüş ağırlık kazanmış.

Sözcü’den İsmail Saymaz’a konuşan Erkan Baş, “Bizim açımızdan mesele şu: Bu adamla görüşme yapmış mı? Yapmış. Bu içerikte bir görüşme yapmasa bile adamla görüşmeler yapmış. İki deprem suçlusu arasında, kire bulaşmayan, temiz bir siyaseti halka seçenek olarak sunmaya çalıştık. Böyle iddiaların ortaya çıkmış olması bize, şeffaflık ve temiz siyaset anlayışımıza uygun düşmedi. Bunu kendisine söyledik. Böyle yerlerde partimizin adının geçmesi tahammül edilecek bir şey değil.” dedi.

Erkan Baş, kayıtlarla ilgili ‘kesin kanaate’ varıp varmadıklarına dair bir soruya ise şöyle cevap veriyor: “Konuşmaları dinlemedim. Ama konuşmalar Gökhan’a sorulduğunda, arada şöyle bir laf ediyor; ‘Ben kazanamazsam kendi geleceğimi düşünmek zorundayım.’ Bu bizim arkadaşlar için işin koptuğu nokta. Başkaları için normal olan birtakım ilişkiler bizim için normal olmayabilir. (İsmail Saymaz: Bunu TV yorumculuğu için mi diyor?) Olabilir, evet. Başkalarının hesaplarının parçası haline geldiğin andan itibaren, ister AKP ister Savaş olsun, kabul etmeyiz.”

5 milyon dolar ve spor yorumculuğu!

TİP, 17 Mart gece saatlerinde yayınladığı yazılı açıklamayla Hatay adayı Gökhan Zan’ın adaylığını çektiğini duyurmuştu. Gökhan Zan ise adliyede suç duyurusu sonrası ‘kendisine montaj kayıtlarla şantaj yapıldığını ve adaylıktan çekilmesinin istendiğini’ savunmuştu. Ses kayıtlarına göre Gökhan Zan’ın Turgay Kocakaya isimli kişi aracılığıyla AKP’den ‘adaylıktan çekilmemek’ için 5 milyon dolar ve TRT’de spor yorumculuğu işi istiyordu.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version