Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Eşitlikçi, özgürlükçü ve katılımcı belediyeciliğe sayılı gün kaldı

Eşitlikçi, özgürlükçü ve katılımcı belediyeciliğe sayılı gün kaldı


HABER MERKEZİ – Sahada seçim çalışmalarını hızlandıran DEM Parti eşbaşkan adayları, eşitlikçi, özgürlükçü ve katılımcı belediyecilik programını halkla paylaştı. 

 

DEM Parti sahada sicim çalışmalarını hızlandırdı. Eşitlikçi, özgürlükçü ve katılımcı belediyecilik anlayışı halkla paylaşıldı. 

 

WAN 

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Wan ve ilçelerinde seçim çalışmalarına devam etti. Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ile Abdullah Zeydan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkanı Harun Okay, DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt ve milletvekili Sinan Çiftyürek’in yanı sıra çok sayıda partili, Rêya Armûşe (İpekyolu), Westan (Gevaş) ve Erdîş (Erciş) ilçelerinde esnaf, köy, mahalle ve aile ziyaretleri gerçekleştirdi. 

Rêya Armuşe İlçesi’nde esnaf ziyareti gerçekleştiren Şedal ve beraberindekiler, halkın yoğun ilgisiyle karşılandı. Birçok yurttaş Şedal’a, “Bizim oyumuz zaten size. Oy vermeyenlere gidin, zaman kaybetmeyin” sözleriyle desteğini ifade etti. 

 

Zeydan ve beraberindekiler ise, Westan’da birçok mahalle ve aile ziyareti gerçekleştirdi. Irç ve Etelan mahallerinde halkı ziyaret eden Zeydan ve beraberindekiler halkı sandığa oy vermeye çağırdı. Heyet yine ilçedeki sivil toplum örgütlerini de ziyaret etti. 

 

QERS

 

DEM Parti Qers il örgütü de seçim çalışmaları kapsamında merkez ve ilçelerde aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Gruplar halinde birçok mahallede ev ev gezerek seçim çalışması sürdüren partililer, dış ilçeleri de ziyaret etmeyi ihmal etmedi. 

 

SÊLIM/SELİM

 

DEM Parti Sêlim (Selim) ilçe örgütü seçim çalışmaları kapsamında ilçe merkezine bağlı Laloğlu köyünü ziyaret etti. Ziyarete DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) eşbaşkan adayı Öztürk Türkdoğan, DEM Parti İl Eşbaşkanı Seyfettin Gönen katıldı. Partililer, Köyün Cem Evi’nde köylülerin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Burada kısa bir konuşma yapan ABB Eşbaşkan adayı Öztürk Türkdoğan, artık ülkede klasik belediyeciliğin halka bir fayda sağlamadığını belirterek, “Qers’in yolları çamur içerisinde yine ilçe ve köylerde de durum böyle. Arkadaşlarımız seçildiğinde bu sorunları çözecekler. DEM Parti eşitlikçi, özgürlükçü ve katılımcı bir anlayışa sahip. Ancak diğer partiler partimiz hedef farkı bir şekilde illegalize edilmeye çalışıyor. Halkımızın seçimlerde bu kez kendilerine oy vermesini istiyoruz” dedi. 

Heyet ardından Qamûşan (Sarıkamış) ilçesinde de seçim çalışmalarına katıldı. 

 

MÛŞ 

 

Kurdistan ve Türkiye’nin birçok kentinde Newroz kutlamaları devam ederken, DEM Parti Mûş il örgütü de yarın Tren Garı Meydanı yanında yapılacak olan Newroz kutlamasına halkı davet etti. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın 75 yaşı dolaysıyla 75 partili “Jin jîyan azadî” ve “DEM Parti” yazılı önlüklerini giyerek erbaneler eşliğinde İstasyon Caddesi ve Yeşilce Mahallelerinde broşür dağıtarak halkı Newroz’a çağırdı. Partililer, “Newroz direniştir, Newroz özgürlüktür, Newroz kadınların ve gençlerin mücadelesinin adıdır, Newroz demirci Kawa’dır, halkımızın Newroz’u kutlu olsun” diyerek zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde cadde ve mahallelerde çalışma yürüttü. Halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan partililer, gittikleri her esnaf ve mahallede zafer işaretleri ve alkışlarla karşılandı. Yeşilce Mahalle’sinde partilileri karşılayan bir kadın, “31 Mart Mûş için tarihi bir gün olacak ve biz bu tarihi güne imza atacağız” dedi.

 

Belediye eşbaşkan adayı Tuba Sayılgan ise kadınları, çocukları ve gençleri yarın kutlanacak Newroz programına katılma çağrısında bulundu.

RIHA

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) Riha merkez ve kırsal ilçelerinden seçim çalışmaları artarak devam ediyor. Her gün ilçe merkezleri ve kırsal mahallelerde bir çok çalışma yürüten eşbaşkan adayları, yarın 11 Nisan Stadyum’u yanında kutlanacak Newroz’a davet ediyor. 

SERÊKANİYÊ

DEM Parti’nin Serêkaniyê Belediye Eşbaşkan Adayı Rahşan Yazar, seçim çalışmaları kapsamında ilçede faaliyet yürüten amatör spor kulüplerini ziyaret etti. Demirspor Kulübü ve sporcu ve yöneticileriyle idman sahasında bir araya gelen Yazar, spor ile alakalı projelerini anlattı. Yazar buradan da mahallelerde düzenlenen aile ve kadın toplantılarına katılarak partisine destek istedi. Diğer eşbaşkan adayı Uğur Kahraman’da aile ziyaretleri yaptı. Seçim Bürosunda yurttaşlarla bir araya geldi. 

KARAKOPRU

Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Celalettin Erkmen’nin de katıldığı Karaköprü ilçesinde ki seçim çalışmaları üç koldan devam etti. İlçe Belediye Eşbaşkan Adayları Rezzan Ayhan ve Rıdvan Yavuz ile birlikte ziyaretler yapıldı. Odalar Birliği, Engelliler Derneği ve Omurilik Urfa İstihdam Derneğini ziyaret adaylar burada dezavantajlı gruplarla ilgili projelerini anlattı. Diğer çalışma gurubu ise Cuma Pazar’ında yarın kent merkezinde yapılacak Newroz kutlamasına davet amacıyla stand kurarak broşür dağıttı.

HEWAG / XELFETÎ

Hewag ilçesinde Belediye Eşbaşkan Adayları Aygün Kapıkayalı ve İsmail Yıldız Solixa, Qirîk, Sêstûng ve Sêtwlê kırsal mahallerini ziyaret ederken, Xelfeti Belediye Eşbaşkan Adayı Saniye Bayram DEM Parti ilçe Kadın Meclisi ile birlikte Erah kırsal mahallesinde düzenlenen kadın toplantısına katıldı. İlçe genelinde yerel belediyecilik hizmetleri ile kadınlarla ilgili projelerini dile getiren Bayram, yurttaşlardan bu projeleri hayata geçirmek için destek beklediklerini belirtti.

HALİLİYE / PİRSÛS

Riha Büyükşehir Beldiye Eşbaşkan Adayı Gülşen Özer ise bugün merkez Haliliye ilçesinde ki çalışmalara katılarak destek verdi. Esnaf ziyaretleri ile devam eden çalışmalar esnasında yarın yapılacak Newroz kutlamalarına katılım çağrısı yapılırken, Pirsûs Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Kaya ve Müslüm Baran ilçe merkezi Aydın Mahallesi’nde kapı kapı dolaşarak DEM Parti broşürleri dağıttı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version