Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, ‘Malınıza sahip çıkın’ demişti, İmamoğlu tepki gösterdi: Kimin malı, işte kafa bu!

Erdoğan, ‘Malınıza sahip çıkın’ demişti, İmamoğlu tepki gösterdi: Kimin malı, işte kafa bu!


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma Bakanlığı’nın açtığı metro için AKP’nin İstanbul Adayı Murat Kurum’a, “Murat! Malınıza sahip çıkın!” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a tepki gösterdi. İmamoğlu, “Cümlenin kötülüğüne bakar mısınız? Kimin malı? İşte kafa bu.” ifadelerini kullandı.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metro açılışına canlı bağlantıyla katılan Tayyip Erdoğan, Murat Kurum’a seslenip, “O (İmamoğlu) buna da sahip çıkar. Bunu onun sahiplenmemesi için millete iyi anlatmak lazım. Murat sahip çıkın. Malınıza sahip çıkmazsanız bu adamlar sahip çıkar.” demişti.

Olimpik Kent İstanbul İçin 10 Büyük Proje toplantısı sonrası gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan İmamoğlu, konuyla ilgili soru üzerine şunları söyledi: “Cümlenin kötülüğüne bakar mısınız? Kimin malı? İşte kafa bu. Ne demek istiyor biliyor musunuz: ‘Benim malım, partinin malı.’ Biz de ne diyoruz: ‘Milletin malı.’ Metro da milletin malı. Bizim metro da, onların metrosu da… Lafa bakar mısınız? Ee, bir bu kalmıştı. Herhalde seçimden sonra ‘U’ diye yazan metrolara güvenlik şefi olarak atar sayın Kurum’u ne diyeyim?”

Ekrem İmamoğlu, ayrıca Murat Kurum’un kendisiyle karşı karşıya gelme ihtimaline dair bir soruya, “İstanbul’u benimle konuşamaz, İstanbul’un sorunlarından haberi yok!” demesini ise şu sözlerle değerlendirdi: “Yahu İstanbul’un ilçelerini bilmeyen benimle ne konuşabilir. Gelsin konuşalım, mesela Kanal İstanbul’u konuşalım. Neyine karşı, nasıl karşı… Gelsin konuşalım. Buyursun.”

Siyaset, sporun her alanına müdahale etti

Trabzon’daki olaylı Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması hakkında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, siyasetin sporun her alanına müdahale ettiğini söyledi. İmamoğlu, “Spor partiler ve siyaset üstüdür. Sporu siyasetten tamamen temizleyelim.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Olimpik Kent İstanbul Tematik Sunumu’nda açıklamalarda bulundu. Konuşmasına, Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki olaylı müsabakaya değinerek başlayan İmamoğlu, özetle şunları söyledi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version