Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan imzaladı; Akbelen Ormanı’nın çevresi maden sahası için kamulaştırıldı

Erdoğan imzaladı; Akbelen Ormanı’nın çevresi maden sahası için kamulaştırıldı


Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için yüzlerce ağacın yok edildiği İkizköy’deki Akbelen Ormanları’nın çevresinde yer alan 190 parsellik tarım arazisi, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırıldı.

Muğla’nın Milas ilçesi İkizköy mahallesinde yer alan Akbelen Ormanları’nda, Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için geçen yıl 24 Temmuz’da ağaç kesimine başlanmış, yüzlerce ağaç yok edilmişti. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Akbelen çevresindeki araziler acele kamulaştırıldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan  karara göre; Akbelen Ormanı’nın bulunduğu Milas’ın İkizköy, Çamköy ve Karacahisar sınırları içindeki 190 parsellik arazi, linyit madeni sahası olarak kullanılmak üzere Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü tarafından kamulaştırıldı. Kararda, tarım arazilerinin olduğu söz konusu sahanın “S:86541” numaralı linyit işletme ruhsatlı saha olduğu belirtildi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version