Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Dolandırıcılık’ haberi paylaşımlarına dair erişim engeli kararı


ŞIRNEX – AKP’li Hilal Belde Belediye Başkanı Cevher Benek hakkındaki dolandırıcılık iddiası haberinin paylaşıldığı sanal medya bağlantılarına dair “erişim engeli” kararı verildi. 

 

Şirnex’in Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Hilal beldesinde 2009’dan bu yana belediye başkanlığı yapan AKP’li Cevher Benek’in birçok kişiyi dolandırdığı iddiasına dair yapılan haberin paylaşıldığı sanal medya bağlantıları için “erişim engeli” getirildi. 

 

Mezopotamya Ajansı (MA), daha önce rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk gerekçeleriyle hapis cezası verilen Benek’in birçok kişiyi dolandırdığına dair iddiaları 4 Mart’ta gündeme getirdi.

 

Benek’in avukatları, söz konusu iddiaların gündeme gelmesi sonrası haberlerin paylaşıldığı sanal medya bağlantılarına erişim engeli getirilmesi talebiyle Uludere Sulh Ceza Hakimliğine başvurdu. Hakimliğe verilen dilekçede, haberlerin “asılsız” olduğu ve Benek’in paylaşımlar nedeniyle mağdur olduğu ileri sürüldü. Ayrıca haberlerin paylaşıldığı sanal medya bağlantılarının “kişilik haklarına ağır taciz, hakaret ve toplum içerisindeki saygınlığını zedeleyici ve kişilik haklarına saldırı niteliği taşıdığı” kaydedildi. 

 

Başvuruyu hızlıca değerlendiren hakimlik, “Benek’in itiraz dilekçesinde belirtilen URL adreslerinde mevcut paylaşımların incelenmesinde itiraz edenin kişilik haklarını zedelediği, maddi ve manevi olarak kendisine zarar verdiği anlaşıldığı (…)” gerekçesiyle talebi kabul etti. 

 

Mahkeme, sanal medya platformları X ve Instagram’da haberlerin paylaşıldığı 16 adrese erişim engeli getirilmesine karar verdi. Hakimlik, erişim engelli kararının tebliğinin ilgili platformlara yapılması ve Şırnak Sulh Ceza Hakimliği’ne itiraz yolunun açık olduğuna karar verdi. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version