Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Partili adaylar tempoyu arttırdı


HABER MERKEZİ – Seçim çalışmalarının temposunu arttıran DEM Partili adaylar, bir araya geldikleri yurttaşlardan “halk belediyeciliği” yapmak için destek istedi. 

31 Mart yerel seçimleri kapsamında birçok kentte Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) eşbaşkan adayları yurttaşlarla bir araya geldi.

 

 

DÎLOK 

 

DEM Parti Dîlok İl Örgütü de merkez Şahinbey ilçesinde kadın seçim büro açılışı gerçekleştirdi. Çok sayıda kadın partilinin katıldığı açılışta Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ayfer Yılmazer, Kırkamış Belediye Eşbaşkan Adayı Dilan Coşkun da yer aldı.

 

Açılış öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Eşbakan Adayı Ayfer Yılmazer, seçim bürosunun tüm kadınlara ait olduğunu söyledi. 

 

Karkamış Belediye Eşbaşkan Adayı Dilan Coşkun ise sokak ve mahallelerde umudu örgütlediklerini ifade ederek, “Kadın olmak her iktidar için tehlike oluşturur. Biz Kürtler zulüm ve acıyı çok iyi biliriz. Ancak buna karşı direnişi de iyi biliriz. Kürt kadınları yeryüzündeki mücadelenin en güzel temsiliyetini oluşturuyor” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlar eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi.

 

RIHA

 

Riha’da DEM Parti’nin merkez ilçe olan Karaköprü Belediyesi Eşbaşkan Adayları Rezzan Ayhan ve Rıdvan Yavuz, seçim çalışmaları kapsamında 27. Bölge Eczacılar Odasını ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi. 

 

Halîliyê Belediye Eşbaşkan Adayları Sema Ateş ve Suphi Yılancı ise 24 Metre yolundaki esnafları ziyaret etti. Eyyübiye Belediye Eşbakan Adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş da Sêx Maksut Mahallesindeki yurttaşlarla bir araya geldi.

 

CÛRNÊ REŞ

 

DEM Parti’nin Riha Büyükşehir Eşbaşkan Adayı Celaleddin Erkmen, seçim çalışmalarına Cûrnê Reş (Hilvan) ilçesinde devam etti. İlçe Belediye Eşbakan Adayları Garip Yeşil ve Serhan Paydaş ile birlikte esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Erkmen, esnafların sorunlarını ve yerel yönetim hizmetlerine yönelik önerilerini dinledi. Belediye yönetimlerinin artık aile tekellerinden çıkması gerektiğini belirten Erkmen “Artık halkın kendini, kendi öz irade ve gücüyle yönetme zamanı gelmiştir” dedi. 

 

Ardından seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Bozan İzol Caddesinde yapılan açılışa DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer, DEM Parti Curnê Reş Belediye Êşbaşkan adayları Serhan Paydaş ile Garip Yeşil ve çok sayıda kişi katıldı. Coşkunun hakim olduğu açılışa kadınların ulusal kiyafetleri ile katılması renkli görüntüler oluşturdu. Açılışa saatler kala bir araya gelen kitle, davul zurna eşliğinde halay çekti. Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşu ile başlayan açılışta ilçe ve belediye eşbaşkan adayları halkı selamladı. Yapılan konuşmalarda Curnê Reş’in direniş tarihine dikkat çekilerek, özgürlük mücadelesinde yaşamı yitirenlerler anıldı. 

 

Açılış, Hozan Servan’ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.  

 

WÊRANŞAR

 

Wêranşar’de de (Viranşehir) Belediye Eşbaşkan Adayları Serhat Dicle İnan ve Bedriye Yorgun,  Gölbaşı Mahallesi, Eski Urfa Caddesi ve Organize Sanayi bölgesindeki esnafları ziyaret etti. Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar da eş başkanlar eşlik etti. Esnaflar eşbaşkan adaylarına yoğun ilgi gösterdi.

 

SERÊKANİYÊ

 

Partinin Serêkaniyê (Ceylanpınar) belediye eşbaşkan adayları ise seçim çalışmalarını bugün iki koldan yürüttü. Eşbaşkan Adayı Uğur Kahraman, devlete ait Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ((TİGEM ) arazileri içerisinde yer alan Cissê’deki yurttaşları ziyaret etti. 

 

Halktan uzak politikaların yansımasını burada çok net gördüklerini dile getiren Kahraman, yurttaşların su ve elektrik olmak üzere en temel yaşamsal hizmetlerden mahrum kaldığını dile getirdi. Kahraman, “Biz bu yaklaşımları temelinden değiştirecek ve tüm yaşam alanlarına eşit hizmetler götüreceğiz” dedi. 

Diğer Eşbaşkan Adayı Rahşan Yazar da Arbît Köyündeki koçerleri ziyaret etti. Yazar, özellikle Koçer kadınların sevgi gösteriyle karşılaştı. Daha sonra ilçe merkezinde düzenlenen toplantılarda ilçe halkı ile bir araya gelen Yazar, ev ziyaretlerinde de bulundu.

 

XELFETİ

 

Xelfetî (Halfeti) ilçesinde DEM Parti Belediye Eşbaşkan Adayları Saniye Bayram ile Mehmet Karayılan seçim çalışmalarına bugün Gogana Mezin (Yukarı Göklü), Kantarma, Kınık, Nuxrut (Gürkuyu) köylerinde devam etti. Eş başkan adayların seçim ziyaretlerine Riha Milletvekili Ömer Öcalan da katıldı. Partililer gittikleri her yerde yurttaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. 

 

BÊRECUK

 

Bêrecûk (Birecik) ilçesinde de Belediye Eşbaşkan Adayları Mehmet Begit ve Berivan İlkaya Manas, Meydan Mahallesindeki esnafları ziyaret edip, yurttaşlarla düzenlenen halk toplantısında bir araya geldi.

 

PİRSUS

 

DEM Parti’nin Pirsûs (Suruç) Eşbaşkan Adayları Müslüm Baran ve Ayten Kaya ise Sanayi Sitesi esnafını ziyarette bulundu. Eşbaşkan adayları daha sonra Kobanê sınır hattına yakın bir noktada 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlayan kadınlarla bir araya geldi, günlerini kutladı. Eşbaşkan adayları burada kadınlarla birlikte halaylar çekti.  

 

SÊWEREK

 

Sêwerek’te (Siverek) de DEM Partili Eşbaşkan Adayları Yıldız Çetiner ve Ali Dusak, yerel basında çalışan gazetecilerle bir araya gelip vaatlerini anlattı. Daha sonra Engelliler Derneği, Siverek Kültür ve Yardımlaşma Derneği ve Siverek Gıda Odasını ziyaret eden eşbaşkan adayları seçimlerde destek istedi. Adaylar, mevcut yerel yönetim anlayışından bıkan halkın ilçede artık DEM Parti’yi görmek istediğini ifade etti.

 

HEWAG

 

Hewag (Bozova) ilçesinde de DEM Partili Eşbaşkan Adayları Aygül Kaplıyakalı ve İsmail Yıldız, seçim çalışmalarına kırsal Hajîler (Haciler), Saxûcak (Sogurcuk) kırsal mahallelerinde devam etti. Adaylar kapı kapı dolaşıp yerel yönetim anlayışını anlattıkları yurttaşlardan destek istedi. 

 

İSTANBUL

 

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Beşiktaş’ta partilerinin seçim çadırını ziyaret etti. Beştaş ve Çepni, ardından Beşiktaş’ta esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ebaşkan adaylarına yoğun ilgi gösteren yurttaşlar, “Kendimize oy vereceğiz” diyerek yerel seçimlerde  DEM Parti’yi destekleyeceklerinin mesajını verdi. 

 

 

 

AMED/BAJARÊ NU

 

DEM Parti Amed Gençlik Meclisi, gençlik seçim bürosunun açılışını yaptı. Açılış Bajarê Nu (Yenişehir) ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde yapıldı. “Genç başladık genç başaracağız” yazılı pankartın asıldığı büro açılışına Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, Yenişehir Belediye Eşbaşkan adayları Safiye Akdağ ve Mehmet Ergin, Peyas (Kayapınar) Eşbaşkan adayı Berivan Gülşen Sincar, Adalet Nöbeti anneleri, DBP, TJA üyeleri ve çok sayıda genç katıldı. 

 

Bucak, katılımcıları selamlayarak, “Gençler bizim onurumuzdur, geleceğimizin taşıyıcılarıdır” dedi. Geleceği gençlerle öreceklerini söyleyen Bucak, “Bu geleceği hem toplumsal, hem sosyal hem yerel yönetimlerde siyasi partileriyle birlikte bu yerinden inşayı, katılımcı çoğulcu çalışmayı hep birlikte yürüteceğiz” dedi. Açılışta söz alan diğer eşbaşkan adayları da konuşmalarında PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı mücadelenin sürmesi gerektiği vurgusunu yaparak, mücadele çağrısında bulundu. 

 

Açılışa katılan yüzlerce kişi halay çekip “ Biji berxwenada zindanan”, “ Biji Serok Apo”  sloganları attı. 

 

 

SÛR

 

DEM Parti Sûr (Sur) İlçe Örgütü, Çemê Ambar, Zeyka, Pilûr, koşk, Şahîntepe, Îngîcî, Derveşhesen, Yarimcê, Fîdanlar, Giretahlî, Tekevler, Kendeş köylerinde konvoyla halk buluşması gerçekleştirdi. Halk buluşmasına DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye eşbaşkan adayı Doğan Hatun, DEM Parti Amed İl eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin, DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Şirin Gürbüz,  DEM Parti Sûr Belediye Eşbaşkan adayı Fatma Gulan Önkol ve Adnan Örhan, DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, Barış Anneleri katıldı. Heyet gittiği köylerde zılgıtlar, alkışlar ve sloganlar eşliğinde karşılandı. Köy halkı heyete 31 Mart’ta kayyımı gönderme sözü verdi. Çemê Ambar köyünde ilk olarak konuşan DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, belediyelerin 8 yıldır kayyımlar tarafından yönetildiğini hatırlatarak, “Yaptıkları tek şey hırsızlıktır. Kayyımın amacı sadece belediyeleri almak değil. Kayyumun amacı aynı zamanda dilimiz, kültürümüzü yok etmek. Biliyorsunuz kayyumlar yeni geldiklerinde ilk kapatılan yerler kadın, kültür ve dil çalışmaları yapan kurumlarımız oldu. Bunların karşısında biz irademize sahip çıktık mı her şeyi başarabiliriz” şeklinde konuştu

 

Söz alan diğer adaylar da belediyeyi kayyımların elinden alacakları sözü verdi. 

 

SÊRT 

 

DEM Parti Sêrt İl Örgütü de seçim çalışmalarını sürdürdü. Sêrt’in Xisxêra (Pervari) ilçesinde seçim bürosu açıldı. Konvoy ile ilçeye gelen DEM Partili belediye eşbaşkan adayları burada halka birlikte halay çekti, seçim bürosuna kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Seçim bürosunun açılışında konuşan DEM Parti Sêrt İl Eşbaşkanı Eşref Tekin, “Meselemiz sadece belediyeleri almak değil. Meselemiz dilimiz, kültürümüz, toprağımızdır” dedi.  AKP’nin devletin tüm organlarıyla birlikte seçim çalışmaları yürüttüğüne dikkat çeken DEM Parti Sêrt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, “Ancak DEM Parti burada ve Kürtlerin partisidir. Haksızlığa uğrayanların, kadınların, gençlerin, emekçilerin, eşitliğin, demokrasinin, çok dilliğinin partisidir” diye belirtti. İlçe belediye eşbaşkan adayı Musfata Songur da, halkı selamlayarak, seçimlerde hep birlikte başaracaklarını dile getirdi. Yapılan konuşmalar ardından seçim bürosu büyük bir coşku ile açıldı. Çekilen halaylar ardından DEM Parti adaylarıyla birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. 

 

ÊLIH 

 

DEM Parti Êlih’teki seçim çalışmaları büyük bir coşku ve katılım ile devam ederken bugünkü çalışmalara DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da katıldı. Êlih Belediyesi Eşbaşkanları Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün, DEM Parti Êlih Milletvekilleri Mehmet Rüştü Tiryaki, Zeynep Oduncu,  TJA, Barış Anneleri Meclisi, DBP, DEM Parti il örgütü yöneticileri çalışmalara katıldı. Programda heyet önce ilçe otogarındaki esnafı ziyaret etti. Yoğun ilgiyle karşılanan heyet ekonomik kriz ve hayat pahalılığıyla baş etmeye çalışan esnafı dinledi. 

 

Hayat pahalılığı ve ekonomik kriz gündeminde iş yapamayacak ve kepenk kapatma noktasına gelen esnaf iktidara tepki gösterdi. Burada konuşan Êlih Belediyesi Eşbaşkan adayı Gülistan Sönük ekonomik krize değinerek, “Savaşlardan medet uman iktidar bugün mazotun benzinin litresinin 40 lirayı aşmasının sebebidir. Hep birlikte bu düzene son verelim” dedi.  Êlih Belediyesi Eşbaşkan  adayı Mehdi Öztüzün  ise “Krizleri ve talan düzenini biz bitireceğiz” dedi.  Heyet, ardından Oto Galericiler sitesine geçti. Buradaki esnafla bir araya gelen heyet esnafın sorunlarını dinledi. Pahalılıktan ve yakıt fiyatlarından satış yapamayacak duruma gelen esnaf DEM Parti’nin tek çözüm adresi olduğunu belirtti. 

 

MAHALLE ZİYARETLERİ

 

Heyet, Şafak, Cudi, Seyitler,  Hürriyet, Emekli Petrolkent mahallelerinde yurttaşlarla bir araya geldi. Mahallelere 4 bir koldan çıkan partililer ev ev dolaşarak burada seçimin kent halkı için önemine değindi. Esnaf ve mahalle halkı ile bir araya gelen partililer  zafer işareti, alkış ve “Direne direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadî”, “Kayyımlar gidecek halklar gelecek” ve “Bijî serok Apo” sloganları ile karşılandı.

 

ŞIRNEX/ HEZEX

 

Şirnex’e bağlı Hezex (İdil) ilçesinde, Dem Parti Şirnex milletvekili Newroz Uysal Aslan, Dem Parti Hezex Belediyesi Eşbaşkan adayları Türkan Kayır, Doğan Adıbelli ve çok sayıda yurttaş, ilçede bulunan salı pazarında halkı ziyaret ederek, broşür dağıttı. Broşür dağıtımı sonrasında ilçeye bağlı Deşta Dare (Sırtköy) beldesine giden partililer, burada da kapı kapı yurttaşları ziyaret etti. 

 

CIZÎR

 

Cizîr (Cizre) ilçesinde de çalışmalar devam etti. İlçenin belediye eşbaşkan adayları Güller Tunç ve Abdulrahim Durmuş’un berberindeki partililer gün boyunca kentte temaslarda bulunurken, Ebul İz Sanayi Sitesinde çalışan emekçileri ziyaret ettiler.

 

SILOPIYA

 

Aralarında Silopiya Belediyesi Eşbaşkan Adayı Sülayman Şavluk’un da bulunduğu heyet, ilçeye bağlı Kortik, Çukurca ve Kolya köylerinde ev ev gezerek çalışmalarını sürdürdü. 

 

 

 

 

ÎDİR

 

DEM Parti Îdir İl Örgütü, Karaağaç Mahallesinde halk şöleni düzenledi. Çocuk ve kadınların yoğun ilgi gösterdiği şölene katılan yurttaşlar, Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti. Şölene DEM Parti Îdir Belediye Eşbaşkan adayları Nejla Kum ve Mehmet Nuri Güneş’in yanı sıra DEM Parti kent milletvekili Yılmaz Hun ve DBP İl Örgütü yöneticileri katıldı.

Şölende konuşan Kum,  AKP’nin özellikle Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı mahallelerde seçim çalışması yürüttüğü ve çeşitli oyunlar oynadığını ifade etti. Kum, “Ancak bilsinler; halk burada ve iradesine sahip çıkıyor” dedi. Güneş de yerel seçimlerin önemine değindi. Güneş, “Kürt halkı geri adım atmıyor. Gece gündüz çalışacağız. 25 gün kaldı” diye kaydetti. Güneş, hareketli seçmen konusunda duyarlı olma çağrısında bulundu.

 

KÜRT SORUNU 

 

Ardından konuşan DEM Parti Milletvekili Yılmaz Hun ise PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle başlayıp, yüzüncü gününe ulaşan açlık grevlerine işaret etti. Yurttaşlar, bu sırada Hun’un sözlerini alkış ve zılgıtlar ile kesti. Kürt sorununun ancak diyalogla çözülebileceğini aksi çözüm yolunun olmadığını söyleyen Hun, “Kürt sorunu çözülmeden diğer sorunlar çözülmez. İnkar ve imha ile çözülemez. Kürt sorunu statü, kimlik, anadil sorunudur” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından şölen alkışlar ile son buldu.

 

WAN

 

DEM Parti Wan’ın Begiri (Muradiye) İlçesi’nde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Wan Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan ve DEM Parti Wan Milletvekili Pervin Buldan’ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Adayları ıslık ve alkışlarla karşılayan yurttaşlar, büyük bir coşkuyla uzun süre halaya durdu. İlk olarak söz alan Begiri Belediye Eşbaşkan Adayları Hediye Sayıner ve Barış Yılmaz, halkı selamladı. 

 

‘ÖNEMLİ OLAN HALKIN BAŞARISI’

 

Açılışta konuşan Abdullah Zeydan da Begiri halkının her zaman direniş içerisinde olduğunu ve partilerini sahiplendiğini söyleyerek, halka sahiplenmelerinden kaynaklı minnettar olduklarını kaydetti. Zeydan, “Sizlere karşı birçok zülüm ve baskı yapıldı ama siz hiçbir zaman direnişinizden, duruşunuzdan taviz vermediniz. Bugün doldurduğunuz bu alan kayyım ve yandaşlarına öyle bir cevap oldu ki bundan dolayı bir kez daha sizleri tebrik ediyorum. Eşbaşkan adaylarımız emin ellerde biliyoruz. Bizler için makam ve mevki önemli değildir. Önemli olan bizim partimizin başarısı ve halkımızın başarısıdır” diye konuştu.

 

Begiri halkının 31 Mart’ta sandıklara giderek, kayyımlara cevap vereceğini söyleyen Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt ise “Bu seçim yolsuzlukların hesabını sorulduğu bir seçim olacaktır. Bugüne kadar yapılan bütün rantların ve haksızlıkların sorulacağı bir seçim olacaktır. Bizim Muradiye halkına inancımız sonsuzdur” şeklinde konuştu.

 

KOCAELİ 

 

DEM Parti Kocaeli Dilovası Belediye Eşbaşkan Adayları Şevin Coşkun ve Mustafa Avcı, yöre derneklerine ziyaretlerde bulundu. Avcı ve Coşkun’un beraberindeki heyet, Doğubeyazıt Yardımlaşma Derneği ve Erzurum Horasanlılar Derneği’ne ziyarette bulunarak Dilovası’nın sorunlarının çözümüne dair konuştu.  Dernek ziyaretlerinde konuşan Coşkun, Dilovası Belediyesi’nin kaynaklarının nüfusa oranla yeterince fazla olduğunu, buna rağmen hizmetin olmadığını belirterek, “1 Nisan’da bu belediyenin kapısını ranta kapatıp halkın hizmetine açacağız. DEM Parti etrafında kenetlenerek hep birlikte başaralım ve Dilovası’nı yaşanabilir bir ilçe haline getirelim” dedi.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version