Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Partili adaylar gençlerle buluştu

DEM Partili adaylar gençlerle buluştu


HABER MERKEZİ – DEM Parti’nin İBB Eşbaşkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, “Gençliğin Yüzleri” programında gençlerle bir araya geldi. Beştaş, gençler üzerinde özel savaş politikası yürüten iktidarın özellikle Kürtlerin yoğun olduğu mahallelerde uyuşturucu ile gençleri yozlaştırmaya çalıştığını dile getirdi. 

 

Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) belediye eşbaşkan adayları, seçim çalışmaları kapsamında birçok kentte temaslarda bulunup farklı toplumsal kesimlerle bir araya geldi. 

 

 

İSTANBUL  

 

DEM Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eşbaşkan Adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, Beşiktaş’ta bulunan Point Otel’de Sosyal İlkim Derneği ve National Democratic İnstitute (NDI)’nin düzenlediği  “Gençliğin Yüzleri” başlıklı etkinliğe katıldı. 

 

Etkinlikte, “Belediyelerin Gençlerin Barındığı Alanlara Yönelik Deprem Politikalarının Eksikliği”, “Konut Sorunları ve Gençlerin Barınma Zorlukları”, “Gençlik Odağında Kadına Yönelik Şiddet ile Mücadele Politikalarının Eksikliği” başlıklarıyla tartışmalar yürütüldü.

 

‘DEPREM İLE MÜCADELE ESAS MÜCADELEDİR’

 

Etkinlik, adayların özgeçmişlerini anlatmasıyla başladı. Depremle ilgili konuşan Murat Çepni, “Türkiye’nin bir deprem bölgesi olduğunu görmek lazım. Depremle mücadele esas bir mücadeledir. Deprem olduktan sonra depremle mücadele edilmez. Bizler bunu ön hazırlıklarını aşamasına geçmesi gerektiğini düşünüyoruz. Geçmişte yaşanan 6 Şubat depremini gördük en çok yoksullar zarar gördü. Gençlere çok büyük etkileri oldu, yaşamları etkilendi, yaşam alanları kalmadı, bütün hayatları uzun süre karıştı ve zor duruma girdiler. Bizler bunlarını önüne geçeceğiz”  dedi.

 

İKTİDARIN ÖZEL SAVAŞ POLİTİKASI

 

Gençlerin yaşadıkları ekonomik sorunlara ve gençlerin yaşam alanlarına ilişkin konuşan Eşbaşkan Adayı Meral Danış Beştaş, iktidarın gençler üzerinde özel savaş politikası uygulandığını ve bunun bir diğer ayağının uyuşturucu olduğunu belirtti. Beştaş, “Sistemin gençlere dayattığı uyuşturucu sorunu var. Türkiye şuanda dünyanın en fazla uyuşturucu üretme sistemi haline geldi. Bunun yanında ise özel savaş politikası da var. Özelikle Kürtlerin yoğun olduğu mahallelerde uyuşturucu sokup geçlerin yozlaşmasını isteyen bir sistem mevcut. Dolayısıyla gençlerin yaşam alanlarını etkileyen ve onları yurtdışına çıkmasını sağlayan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Bu algının yıkılması için ve geçlerin refah içinde yaşaması için mücadele edeceğiz” İfadelerini kullandı.

 

WAN

 

Wan Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Zeydan, beraberindeki partililer ile birlikte Rêya Armûşê (İpekyolu) ilçesine bağlı Arçak, Çermo, Hespişta Jêr ve Hespişta Jor mahallelerini ziyaret etti. 

 

ZEYDAN: HALKIMIZIN DESTEĞİYLE EN İYİ HİZMETLERİ YAPACAĞIZ

 

Çermo mahallesinde konuşan Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Abdullah Zeydan, “Uzun süredir belediyelerimiz kayyımlar tarafından gasp edildi. Bu sürede tüm irademiz, dilimiz ve kültürümüz ayaklar altına alınmak istendi, belediye eşbaşkanlarımız cezaevine atıldı. Belediyelerimize kayyım atanmamış olsaydı çok önemli bir çalışma ortaya çıkardı. Kayyımlar kentlerimize hiçbir hizmet yapmadılar ve sorunlara sorun eklediler. Zenginleşmeleri dışında bir çalışmaları olmadı. Bir kişi gelip evimizi, köyümüzü işgal ederse elbette bize hizmet de etmez. Halkımızın desteği ile en iyi hizmetleri bu kent için yapacağız” diye konuştu. 

 

Eşbaşkan adaylarından Neslihan Şedal ise, Tûşba ilçesindeki kırsal. Xidir, Kom, Zorava, Xavis, Axcewiran mahallelerini ziyaret etti. Şedal, Tûşba’da büyük destek beklediklerini ifade ederek, tüm sorunları halkın katılımıyla çözeceklerini ifade etti.

 

QERS

 

DEM Parti yerel seçimlere sayılı günler kala Qers’te de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Dîgor ilçesinde belediye eşbaşkan adayları esnafı ziyaret etti. Eşbaşkan adaylarına DEM Parti İstanbul Milletvekili Çiçek Otlu da eşlik etti. 

 

Esnaflar tarafından yoğun ilgisiyle karşılanan partililer, halkla sohbet ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi. Seçim gün kent dışında olan seçmenlere çağrıda bulunan Çiçek Otlu, “Seçim için ev eve gezelim. Dışarda olan öğrenci, emekçi arkadaşımızın oylarını kullanmalarını istiyoruz. Kayyım siyasetine son verelim. Halkçı, demokratik eşit, kadın özgürlükçü ve ekolojist bir belediye için kendimize oy verelim. Bu aynı zamanda kendi dilimize oy vermek, Kürt halkının inkarına karşı var olma demektir. Bu yüzden halkımız seferlik içinde olmalıdır” şeklinde konuştu.

 

MELETÎ

 

DEM Parti Meletî il örgütü, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında DEM Parti Fethiye (Yazıhan) Belediyesi eşbaşkan adayları Mutlu Halıcı, İbrahim İncesu ile DEM Parti il Eşbaşkanı Nazım Bayram, ilçeye bağlı Fethiye Mahallesinde halk ziyaretleri gerçekleştirdi.

 

Konvoy şeklinde büyük bir coşku eşliğinde mahalleyi ziyaret eden kitle, ev ev yurttaşların sorunlarını dinledi ve halkçı, demokratik bir belediyecilik anlayışı için destek istedi. Halkın sorun ve sıkıntılarını dinleyen belediye eşbaşkan adayları, halk tarafından sıcak karşılandı.

 

RIHA

 

DEM Parti Riha Büyükşehir Belediyebi eşbaşkan adayları Celalettin Erkmen, Gülşen Özer ile Eyyübiye Belediyesi eşbaşkan adayları Adalet Eriş, Halil Akbaş’ın ilçeye bağlı kırsal mahallelerde yürüttüğü seçim çalışmalarına kent milletvekili Ferit Şenyaşar da katıldı. Hiştiran (Tekyamaç), Mucit (Çalışkanlar), Kırkmağara ve Seyfedin (Yaykılıç) mahallelerine yapılan ziyaretlere yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi. Burada yapılan halk toplantılarında konuşan Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen, AKP’nin her seçim döneminde olduğu gibi yine “yardım kolileri” dağıtarak insanları kendine muhtaç bırakıp kandırmaya çalıştığını söyledi. Erkmen “Üreten değil muhtaç, kalkındıran değil yoksullaştıran ve bundan rant sağlayıp kendini var eden bu politika ve anlayışı halkımızla birlikte bu seçimlerde sandığa gömeceğiz” diye konuştu. 

 

WÊRANŞAR 

 

DEM Parti Wêranşar (Viranşehir) Belediyesi eşbaşkan adayı Bedriye Yorgun ve ilçe yönetimi, yeni sanayi esnafını ziyaret etti. Esnaf, büyük bir coşkuyla DEP adaylarını karşıladı. AKP’ye ait yerel yönetimin ilçenin tamamında olduğu gibi sanayi sitesinde de hizmet anlamında taş üzerine taş koymadığını belirten esnaf, DEM Parti’nin “Dem gelir devran döner” sloganından yola çıkarak; 31 Mart’ı bu devranın döneceğini dile getirdi. 

 

SERÊKANİYÊ 

 

DEM Parti’nin Serêkaniyê (Ceylanpınar) Belediyesi eşbaşkan adayları Rahşan Yazar ve Uğur Kahraman, seçim çalışmalarına iki koldan devam etti. Adaylardan Uğur Kahraman ilçe merkezinde en kalabalık nüfuslu 15 Temmuz Mahallesinde esnaf ve ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Kahraman’ın çalışmalarına yurttaşlar balkonlardan DEM Parti bayrakları ve zafer işaretleriyle destek verdi. 

İlçe genelinde taziye ve ev ziyaretleri yapan diğer eşbaşkan adayı Rahşan Yazar ise, merkez mahallelerde toplantılara katılarak yoğun ilgi gördüğü kadınların sorunlarını dinledi. Kadınlarla sohbet eden Yazar, partisine destek istedi. Yazar, seçim çalışmalarını yoğun yağmura rağmen kesintisiz sürdürdü. 

 

HEWAG (BOZOVA) 

 

Riha’da kırsal mahallelerde seçim çalışmalarının devam ettiği başka bir ilçe ise Hewag (Bozova) oldu. Milletvekili Ömer Öcalan ile ilçe eşbaşkan adayları Aygül Kaplıyakalı, İsmail Yıldız ve ilçe yöneticilerinin katıldığı seçim çalışmalarına Qosar (Kosar), Cewsak (Ürünlü) ile Narsî (Narsait) mahallelerinde yapıldı. Yoğun yağmura rağmen halkla yapılan toplantılarda konuşan milletvekili Öcalan, gördükleri ilgi ile 31 Mart’ta zaferle çıkacaklarını dile getirdi. 

 

SİVEREK 

 

Siverek ilçesinde eşbaşkan adayları Ali Dusak ve Yıldız Çetiner Qerejdax (Karacadağ) bölgesinde bulunan kırsal mahallelerde seçim çalışmalarını yürüttü. Xatundere (Hatundere), Ûçûk (Üç Kuyu) Kerteş a Çûk (Küçük Çavuşlu), Kerteş a Mezin (Büyük Çavuşlu), Otilî (Otlu), Ermelî ve Xirbê Hestîya (Gürakar) mahallelerinde yurttaşlarla bir araya gelen partililer, sorunlara dair çözüm önerilerini sundu. DEM Parti’nin yerel yönetimlerle ilgili projelerinin anlatıldığı çalışmalar gün boyunca devam etti. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version