Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

DEM Parti Mamak İlçe Örgütü’nden gözaltılara tepki


ANKARA – DEM Parti Mamak İlçe Örgütü, gözaltına alınan 19 kişinin serbest bırakılması çağrısı yaparak, “Özgürlük, demokrasi ve barış mücadelemizi engelleyemeyeceksiniz” dedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mamak İlçe Örgütü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında 19 kişinin gözaltına alınmasını protesto etti. Abidin Aktaş Caddesi’nde gerçekleştirilen basın açıklamasında, “Gözaltılar, baskılar bizi yıldıramaz. Biz kazanacağız” yazılı pankart açılırken “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı atıldı. 

 

‘YASADIŞI UYGULAMALAR’

 

Mamak İlçe Eşbaşkanı Mustafa Kartal’ın yaptığı açıklamada gözaltıların hiçbir gerekçe gösterilmeden yapıldığını belirterek, “Evleri basılarak ve kapıları kırılarak yasadışı ve hukuksuzca işkenceyle 19 arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Polis gözaltı işlemi esnasında her türlü yasadışı uygulamalarla aileleri ölümle tehdit etmiş gözaltına alınanlara ters kelepçe takılmıştır” dedi. Kartal, “Devletin partimize ve üyelerimizin üzerinde estirdiği bu terör dalgası ilk değildir. Yerel seçimlere girdiğimiz ve halkların birlik, özgürlük ve mücadele günü olan Newroz bayramı ve 8 Mart Kadınlar günü öncesinde yapılması tesadüf değildir” diye konuştu. 

 

‘BARIŞ MÜCADELEMİZİ ENGELLEYEMEYECEKSİNİZ’

 

Kartal, devamında şunları söyledi: “Buradan devlete, savcılara, Ankara polisine, herkese sesleniyoruz; yaptığınız tüm baskı, saldırı ve tutuklama terörüne rağmen vermiş olduğumuz özgürlük, demokrasi ve barış mücadelemizi engelleyemeyeceksiniz. Bir saldırı, tehdit ve terör uygulamaları olarak gördüğümüz gözaltılara son verip gözaltına aldığınız arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın.” 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version