Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Büro açılışlarında DEM Parti adaylarına yoğun ilgi


HABER MERKEZİ – DEM Parti, bir çok merkezde gerçekleştirilen büroları açılışları ile seçim çalışmalarını hızlandırdı. Yapılan açılışlarda halk DEM Partili belediye eş başkan adaylarına yoğun ilgi gösterdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçim çalışmaları kapsamında bir çok merkezde seçim büroları açtı. 

 

MÛŞ

               

DEM Parti, Mûş’un Gimgim (Varto) ilçesinde büro açılışı gerçekleştirdi. Büronun bulunduğu Muş Caddesi açılış öncesi parti bayraklarıyla donatıldı. Yüzlerce yurttaşın bir araya geldiği büro önünde davul zurnalarla halaya duruldu. Partililer açılışa katılacak Mûş Milletvekili Sümeyye Boz ve İl Örgütü yönetimini ilçenin girişinde bekledi.

 

Karşılamanın ardından oluşturulan konvoyla tur atılıp büronun önüne gelindi. Hacı Kaya Camisi önünde toplanan bir grup partili ise yürüyerek büronun açılacağı noktaya geldi.

 

DEM PARTİ HER SOKAKTA 

Mûş merkez cadde ve mahallelerde ziyaretleri gerçekleştiren DEM Parti eşbaşkan adayları Sırrı Söylemez ve Tuba Sayılgan AKP’li belediyenin kentte yaptığı tahribatları halkla konuşarak çözüm gücü olacaklarının vurgusunu yaptı. Mûş milletvekili Sümeyye Boz ve Gimgim ilçe örgütü esnaf ziyareti gerçekleştirerek, 31 Mart yerel seçimlerde Gimgim’in tekrar zaferi inşa edeceklerine dikkati çekti. Esnaflar tarafından coşkuyla karşılanan heyet, esnaflarla bir araya gelerek, 31 Mart seçimlerinde hem kayyım politikalarına, hem de Kürt dilini inkar edenlere cevap olacakları vurgusu yapıldı.

 

‘KAYYIMI GÖNDERECEĞİZ’

 

Açılışta konuşan Gimgim Belediye Eşbaşkan Adayı Gülbahar Kaya, “Varto halkı yıllardır iradesini ortaya koyuyor. Bizler bu kayyımı kabul etmiyoruz. Kayyımı bu halkın kendi iradesi gönderecek” dedi. Diğer Eşbaşkan Adayı Gıyasettin Aydemir ise, 7 yıldır belediyelerin kayyım sisteminin altında olduğunu söyledi. Aydemir, şöyle konuştu: “Sizin iradeniz zorla elinizden alındı. Her seçimde siz halkımızın iradesi nettir. İnanıyorum ki bu seçimde de iradenizi net bir şekilde ortaya koyacaksınız. Sizler sesinizi güçlü bir şekilde çıkaracaksınız. Bu kayyımları göndereceğiz. Biz kayyım sistemine hayır diyeceğiz.”

 

‘KÜRTÇEYİ İNKAR EDENLERE CEVAP OLACAĞIZ’

 

Toplanan kitleyi selamlayarak sözlerine başlayan Milletvekili Sümeyye Boz, 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlere işaret ederek, seçim çalışmalarına güçlü bir şekilde katılım sağlanması gerektiğini söyledi. PKK Lideri Öcalan için yapılan Özgürlük Yürüyüşü’nü hatırlatan Boz, “Gimgim halkı nasıl ki Özgürlük Yürüyüşü’ne sahip çıktı, aynı şekilde seçimlerde kendi iradesine sahip çıkacaktır. Kurdistan ve Türkiye’de seçimleri kazanacağız ve kayyımlara cevap olacağız. Bu seçimlerde Kürtçeyi inkâr edenlere cevap olacağız. Bizler Kemal Pir’lerden geliyoruz.  Kendi halkımız için bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Bu yolumuz onurlu ve kutlu bir yoldur. Yolumuzdan da şaşmayacağız” diye konuştu.

 

Açılışın ardından, zılgıt, alkış ve şarkılar eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi. Açılış çekilen halaylarla son buldu.

 

BEDLÎS

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Elcewaz (Adilcevaz) İlçe Örgütü, ilçe merkezinde seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. Seçim bürosu ve etrafı DEM Parti flamaları ile donatıldı. Açılışa Elcewaz Belediyesi Eşbaşkan Adayları Dilek Akdağ, Cesim Tusun ile Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan katıldı.

 

‘HALKIN OLANI HALKA VERECEĞİZ’

 

Açılışta konuşan Elcewaz Belediyesi Eşbaşkan Adayı Dilek Akdağ, halkla beraber ilçeyi yöneteceklerini söyledi. Köy meclisleri, mahalle meclisleri, kadın kooperatiflerini kuracaklarını ifade eden Akdağ, “Demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir paradigmayla kapitalizmin çarkına dur diyeceğiz. İlçeyi kendi aile şirketleri gibi yönetenlere geçit vermeyeceğiz. Halkın olanı halka iade edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

‘HEP BİRLİKTE YÖNETMEYE TALİBİZ’

 

Ardından söz alan Cesim Tusun, ayrımcılık yapmadan, ötekileştirmeden Elcewaz’ı hep birlikte yönetmeye talip olduklarının altını çizdi. Diğer partilerin Elcewaz’ı “cehenneme çevirdiklerini” belirten Tusun, “Aşiret ve feodal bağlardan bağımsız tamamen kendi geleceğini ve çocukların geleceğini düşünen tüm Elcewazlıları bizi desteklemeye ve bize oy vermeye çağırıyoruz. Burası maviyle yeşilin buluştuğu bir yer. Fakat maalesef rant ve müteahhit partileri bir beton yığınına çevirmekten, Elcewaz’ı satıp gelir elde etmekten, belediyeyi borç altında bırakmaktan başka bir şey yapmamışlardır” diye belirtti.

 

‘22 YILDIR NEDEN HİZMET YAPMADINIZ?’

 

Bedlîs Milletvekili Hüseyin Olan ise konuşmasında, “Burada yollar çukur, Bitlis’in bütün ilçelerinde doğalgaz var ama Adilcevaz’da yok. Diyorlar ki, ‘AKP İl Başkanı Adilcevaz’lı olmuş, Adilcevaz’a hizmet getirecek.’ 22 yıldır senin partinden olan belediyeler bu halk ne kadar hizmet ettiler ise il başkanların da o kadar hizmet edecektir. Erdoğan’da ‘Yerel ve merkezler aynı partiden olmalı ki hizmet gitsin’ diyor. O zaman sormak lazım, 22 yıldır bu ilçeye neden hizmet gelmedi? Bunun hesabını sormak lazım” dedi.

 

ERZİROM

 

Erzirom’da da DEM Parti Qereyazi’da Kadın Seçim Bürosu açtı. Partinin Wan Milletvekili Gülderen Varlı, Erzirom Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayları ve Qereyazi Belediye Eşbaşkanı Bahar Göksu’nun katıldığı açılışa kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Açılışta konuşan Milletvekili Varlı, “Önümüzde tarihi bir seçim var ‘Jin, Jiyan, Azadî’ felsefesi ile 8 Mart Dünya Kadınlar gününün startını vermiş bulunuyoruz. Biz de varız diyoruz” dedi.

 

Qereyazi Belediye Eşbaşkan Adayı Bahar Göksu ise, “Bizler bir olursak, birlikte olursak başarırız kazanırız” dedi.  Yapılan konuşmaların kadınların alkışları arasında büronun açılışı yapıldı.

 

DÎLOK

 

DEM Parti, Dîlok’un Ereban (Araban) ilçesinde seçim bürosu açılışı yaptı. Açılışa partinin Dîlok Belediye Eşbaşkan Adayı Selman Tutumlu, Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mehmet Bozgeyik, ilçe yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Konvoyla seçim bürosunun olduğu alana gelen kitleyi ulusal kıyafetleriyle kadınlar, gençler halaylarla karşıladı. 

 

Açılışta konuşan Ereban Belediyesi Eşbakan Adayı Rıfat Dağdelen, geçmişten bu yana ilçeye hiçbir hizmetin yapılmadığını belirterek, “Biz eşit, dürüst, sosyal bir belediyecilik istiyoruz. Bunu sağlayacağız” dedi. 

 

Dîlok Belediye Başkan Adayı Rıfat Tutumlu ise, belediyelerin rant ve rüşvet merkezleri olmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından kurdele kesilmesiyle seçim bürosu açıldı.

Dîlok Şehitkamil İlçe örgütü partisinin seçim bürosunu Gazikent Mahallesinde açıldı. Açılışa DEM Parti İl ve İlçe yönetici ve üyelerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı. Halaylarla başlayan açılışa yol üzerinden araçlarıyla geçen yurttaşlar da kornalarıyla eşlik etti. Şehit Kamil Belediye Meclis üyelerinin tanıtılması ardından Şehitkamil ve Dîlok Belediye Eşbaşkan adaylarını tanıtıldı.

DEM Parti Şehitkamil Belediye Eşbaşkan adayı Kemal Elik, yapacakları her şeyi halka ev ev gezerek anlatacaklarını belirterek, belediyeleri halkla birlikte yöneteceklerini söyledi. Elik, “Belediyeyi kuracağımız komisyonlarla aylık toplantılarımızla, her gün halkımıza danışarak bu belediyeleri yöneteceğiz. Yani siz bize değil kendinize oy vermiş olacaksınız” dedi.

DEM Parti Dîlok Belediye Eşbakan adayı Salman Tutumlu da, “Partimiz demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü bir partidir. Bu da yapacağımız her icraatta bu 3 ideolojiyi uygulayacağımız anlamına geliyor. Kentimizi çok güzel bir şekilde planlayarak, bilim insanlarıyla çalışarak düzenleyeceğiz” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından açılış için kurdeleyi Dîlok Barış Annelerinin kestiği büroya kitle alkış, zılgıt ve “Jin-jiyan-azadî” sloganlarıyla girdi.

 

AMED

 

DEM Parti Amed İl Örgütü, yerel seçimler kapsamında kent merkezi ve ilçelerde seçim çalışmalarını sürdürdü. Amed’in Karaz (Kocaköy) ve Pasur (Kulp) ilçelerinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. 

 

Karaz’da yapılan büro açılışına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, Amed Milletvekili Serhat Eren, Karaz belediye eşbaşkan adayları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Heyet, ilçe girişinde konvoyla karşılandı. İlçe merkezinde zılgıtlarla büro önüne gelen heyet, halay çekti. Coşkunun hakim olduğu Karaz’da, yapılan konuşmalar ardından büro açılışı gerçekleşti. 

 

Büro açılışında konuşan DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, “Bu belediye halkın belediyesidir, halk ve belediye birlikte çalışıp örgütlülüğü ve özgürlüğü getirecektir” dedi. 

 

DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray da, “Siz de biliyorsunuz ki 8 yıldır AKP ve MHP iktidarı sürekli belediyelerimize kayyım atıyorlar. Onlar Kürt halkının iradesini, dilini, kültürünü yok etmek istiyorlar. Bizde diyoruz ki gelin hep beraber özgür bir yaşam, özgür bir ülke inşa edelim” diye belirtti. 

 

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride değinen DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, Kürt sorununda çözümsüzlük politikasının devamının da kayyım atamalarla sürdüğünü belirtti. Seçimlerde kayyım politikalarına karşı güçlü bir yanıt verilmesi gerektiğinin altını çizen Eren, “Her yerde sandıklarımıza ve oylarımız öyle bir sahip çıkalım ki, AKP ve MHP iktidarı desin ki ‘Biz Kürt halkının dilini gasp ettik, topraklarından sürgün ettik ama yine de Kürt halkının iradesini kıramadık’. Bizler onlardan belediyelerimizi, dilimizi, kültürümüzü alacağız ve onları göndereceğiz” şeklinde konuştu. 

 

Yapılan açılış ardından semt pazarı ziyarete edildi. 

 

SÛR

 

DEM Parti Sûr’un Tilalo (Karaçalı) mahallesinde de büro açılışı gerçekleştirdi. DEM Parti Sûr ilçe eşbaşkan adayları Fatma Gûlan Önkol ile Adnan Örhan, DEM Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serra Bucak, DBP Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray ve çok sayıda kişinin katıldığı açılış halaylarla devam etti.

 

Büro açılışında konuşan Sûr Belediye Eşbaşkan adayı Gulan Fatma Önkol, “8 yıldır kayyımla yönetilen belediyelerimiz sömürülüyor. Bu zihniyeti göndermek için bu mücadeleli yolda desteklerinizi bekliyoruz” dedi. 

 

Sûr Belediye Eşbaşkan adayı Adnan Örhan da, 31 Mart’ta kayyım zihniyetini göndereceklerini belirtti. Zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde gerçekleşen büro açılışı ardından halaylar çekildi. 

 

PASUR 

 

Amed’in Pasur ilçesinde de DEM Parti ilk seçim bürosu açılışını gerçekleştirdi. DEM Parti İl, ilçe örgütleri, DBP Amed İl Eşbaşkanı, Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Doğan Hatun ve Pasur belediye Eşbaşkan adayları Murat İpek ile Fatma Ay büro açılışına katıldı. İlçe girişinde karşılanan belediye eşbaşkanlarıyla yurttaşlar halaya durdu. İlçe merkezinde yapılan esnaf ziyareti ardından Pasur merkezde büro açılışı gerçekleşti. 

 

Büro açılışında konuşan Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Doğan Hatun, Kurdistan da birçok köyün yakıldığını hatırlattı. 1990’lı yıllarda büyük zulümlere tanıklık ettiklerini anlatan Hatun, “Yaşadığımız acıları unutmadık, mücadelemiz devam edecek” dedi. 

 

Açıklamalar ardından zılgıtlarla seçim bürosu açılışı yapıldı. Daha sonra halay çekildi. 

PEYAS

DEM Parti, Amed’in Peyas (Kayapınar) ilçesine bağlı Diclekent Mahallesinde kadın seçim bürosu açtı. Seçim bürosu alanına, “Kadın iradesiyle yerel demokrasiye”, “Jin, jiyan, azadi” ve “Kadınlar saltanatınızı yıkmaya geliyor. Amed’ten Ankara’ya Gültan Kışanak’ı selamlıyoruz” pankartları asıldı.

İlk olarak söz alan DPB Amed İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, kayyumların ilk olarak kadın kurumlarına saldırdığına dikkati çekerek, “Biz Kürt kadınları her ne kadar yasaklamalar da olsa kendi kültürümüzle yaşayacağız. Bu topraklardan gitmeyeceğiz. ‘Jin jiyan azadi’yi  daha da ileri götüreceğiz. Kayyumları kabul etmiyoruz. Sürgün, hapis, kölelik bizim kaderimiz değil. Tecridin acilen kaldırılması lazım. Biz buradayız zaman kadın zamanıdır” dedi.

‘KADIN KENTLERİ KURACAĞIZ’

Sonrasında konuşan DEM Parti Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Serra Bucak, Açlık grevi ve Adalet Nöbeti’ne dikkat çekti. Bucak, “Zindanların kapısı açılana kadar mücadeleyi sürdüreceğiz. Zindanlar onurumuzdur. Bugün burada kadın bürosu açmak çok önemli. Bu mirası sahipleniyor mücadeleyi büyütmenin sözünü veriyoruz. Biz kadınlar olarak kazanacağız. Kayyumları göndereceğiz Amed kazanacak, kadınlar kazanacak. Özgür kentleri birlikte yaratacağız. İki dönemdir bizim kazanımlarımıza el koyuyorlar.  31 Mart sonrası başta kadın kazanımlarımız olmak üzere hepsini teker teker daha güçlü bir şekilde açacağız. Kadına yönelik şiddetle daha büyük mücadele edeceğiz. Kadın cinayetlerini durduracağız. Bu kentler kadın kentleri olacak.  Bu sisteme vereceğimiz en güçlü cevap örgütlü kadın mücadelesidir” diye konuştu.

‘EŞBAŞKANLIK EŞİT VE ÖZGÜR YAŞAMIN GARANTİSİ’

Son olarak söz alan DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, “Bu heyecan her gün biraz daha büyüyor. Kürt sorununun demokratik çözümü meselesinden tutalım birçok meseleyi Amed’den öğreniyoruz ve dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Bir günde 8 kadın katledildi. Var olan iktidarın rejiminin savaş rejiminden kaynaklı bunlar yaşandı” dedi.

Partilerinin getirmiş olduğu eşbaşkanlık sisteminin tüm dünyaya örnek olduğuna değinen Türkoğlu, Geçmişimizden aldığınız moral ve motivasyon ile ‘Jin Jiyan azadi’ ile alanları büyüteceğiz. 8 Mart’ta alanlara çıktığımız da eşitlik talep edeceğiz. Sokaklarda fabrikalarda, tarlalarda evlerin içinde kendimiz irade olacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından büro alkış ve zılgıtlar eşliğinde açıldı. Açılış sonrasında müzik dinletisi yapıldı.

MÊRDÎN 

 

DEM Parti, Mêrdîn’in Rişmîl (Yeşilli) ilçesinde 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Açılışa DEM Parti eşbaşkan adayları ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açılış öncesi konuşma yapan ilçe eş başkan adayları, Rişmîl ilçesinin yıllardır hizmet almadığını ve DEM Parti olarak Rişmîl ilçesini hizmetle buluşturmaya talip olduklarını dile getirdi.

 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Ahmet Türk ise, adaletin sağlanması, hukukun gerçekleşmesi, halkların özgür ve demokratik bir geleceğe kavuşması için mücadele verdiklerini belirterek, “Bizim mücadelemiz halkların mücadelesidir. Bizim mücadelemiz özgürlüklerin mücadelesidir. Biz bu topraklarda binlerce yıl beraber yaşadığımız Arap halkıyla Süryani halkıyla birlikte güzel bir geleceği kurmak istiyoruz. Bizim çabamız bir insanlık çabasıdır” dedi. 

 

“Rişmîl (Yeşilli) halkıyla birlikte bir gelecek oluşturacağız” diyen Türk, “Biz sadece Kürtlerin geleceğini değil, Arap halkının Süryani halkının da geleceğini düşünüyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı gerçekleştirdi. Açılış kurdelesini eş başkan adayları kesti.

RIHA

DEM Parti Riha’da seçim çalışmalarını merkez ilçe, ilçe ve kırsal mahallelerde sürdürüyor. DEM Parti Riha Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Celaleddin Erkmen, merkez ilçe Haliliye Belediye Eşbaşkan adayları Sema Ateş ve Suphi Yılancı ile birlikte 24 Metre Caddesi ve Perşembe pazarı esnafını ziyaret etti. Eşbaşkanlar ayrıca esnaf ziyareti ardından OSB Ortadoğu Hastanesi’nde hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek, yaşadıkları sorunları dinledi. Bir diğer büyükşehir belediye eşbaşkan adayı Gülşen Özer ise Wêranşar (Viranşehir) ilçesinde esnafları gezerek yaşadıkları sorunları dinledi.

Merkez ilçe Eyyübiye Belediye eşbaşkan adayları Adalet Eriş ve Halil Akbaş da Mance Deresi’nde esnaf ve pazar ziyareti gerçekleştirken, Pirsûs (Suruç) Belediye Eşbaşkan adayı Ayten Kaya partili kadınlar ile birlikte birlikte Cêngok, Kefêrkûp, Mizarî, Pîja, Kesme, Pehlevên kırsal mahallelerinde kadınları evlerinde ziyaret ederek yaşadıkları sorunları dinlediler.

Bêrecûk Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Begit ve yanındaki partililer Bêrecûk Hayvan Borsası’nı ziyaret ederek geçimlerini hayvancılık ile sağlayan yurttaşların yaşadıkları sorunları dinledi.

Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında ilçe merkezinde yapılan esnaf ziyaretlerinin ardından DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan’ın da katılımıyla kırsal mahallede ziyaretler yapıldı. İlçeye bağlı Kevir Reş kırsal mahallede kurulan taziyeyi ziyaret eden heyet ardından Xanê, Eynseraç, Ebês, Zifkir ve Rêdîm mahallelerini ziyaret etti. Heyet tüm mahallelerde yoğun ilgi ile karşılandı.

ELİH

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları daha sonra, seçim çalışmaları kapsamında Girêsîra(Bal Pınar) Beldesi’ne geçti. Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, belde girişinde “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî” sloganları ile karşılandı.

Onlarca araçlık konvoy ile beldeye girilirken,  buradakiler alkış, slogan ve zılgıt ile gelenleri karşıladı. Ardından halaya geçildi. Daha sonra seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi. Hatimoğulları ve beraberindekiler ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Esnaf tarafından sıcak karşılanan heyet,  Gülistan Caddesi’nden Diyarbakır Caddesi üzerinde bulunan merkez seçim lokaline geçti. Yol boyunca kitle sık sık, “Bijî berxwedana zîndanan”, “Bê serok jiyan nabe” ,” Jin jiyan azadî” ve “ Kayyımlar gidecek halklar gelecek” sloganları attı.

Lokaldekiler tarafından alkış ve sloganlar eşliğinde karşılanan Hatimoğulları buradakiler ile selamlaştıktan sonra sohbet etti. Hatimoğulları’ın iki günlük Êlih programı sona erdi. 

WAN

DEM Parti Wan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Neslihan Şedal, Payîzava (Gürpınar) ilçesinde Payizava Belediye Eşbaşkan adayları Mukaddes Karakoç, Tahir Ertaş’la birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan esnaf ziyaretinin ardından Westan’a (Gevaş) ilçesine geçen Şedal, Westan Belediye Eşbaşkan Adayları Kübra Aktı ve Ruknettin Hakan ile ilçe esnaflarını ziyaret etti. Esnafların sorunlarını dinleyen Şedal, halkın yoğun ilgisi ile karşılaştı.

ERDÎŞ

Wan’da Tevgera Jinên Azad (TJA) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında merkez Erdîş ilçesinde Kadın Seçim Bürosu açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti)  Wan İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, yerine kayyım atanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Erdiş Belediye Eşbaşkanı Yıldız Çetin, TJA aktivistleri, Barış Anneleri Meclisi üyeleri yanı sıra çok sayıda kadın katıldı. Açılışa ulusal kıyafetleriyle katılan kadınlar çalınan müziklerle halaya durdu.

Erdîş Belediye Eşbaşkan adayı Güler Temel, kayyımların tüm kadın kazanımlarını tek tek yok ettiğini söyleyerek, “Ellerimize süpürgeleri alarak kayyımları tek tek kentlerimizden süpüreceğiz” dedi. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü Kürt sorunun çözümü kampanyasını hatırlatan DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt da açlık grevinde olan tutsakları selamlayarak konuşmasına başladı. Kurt, ” Kadın mücadelesini yaşamın tüm alanlarında rengimizle, sesimizle büyüterek, 31 Mart seçimlerinde sandıkta göstererek kayyımları geldikleri yere geri göndereceğiz” diye konuştu. 

Yapılan konuşmaların ardından Kadın Seçim İrtibat Bürosu açılışı “Jin, jiyan, azadî”, “Direne direne kazanacağız”, “Bijî Serok Apo” sloganları ardından son buldu.

TÛŞBA

Tûşba İlçesi’ne bağlı Yeşilköy Mahallesi’nde de TJA’lı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir buluşma gerçekleştirdi. Buluşmaya Tuşba Belediye Eşbaşkan adayı Hanım Akkoş, Barış Anneleri Meclisi üyeleri yanı sıra mahalle sakini kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Burada konuşan Akkoş, kayım politikalarına karşı kadınların gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Belediyeleri halkın hizmetine sunacaklarını söyleyen Akkoş, “Bu anlamda düzenlediğimiz 8 Mart mitingine tüm kadınları davet ediyorum” çağrısında bulundu.

‘KADINLAR 8 MART MÜCADELESİNE HER ALANDA SAHİP ÇIKIYOR’

Ardından konuşan TJA aktivisti Gönül Uzunay da 8 Mart’ın tarihine değinerek, kadınların tarihten bu yana büyük bir direniş mirasını bıraktıklarını belirtti. TJA olarak kadınların mücadele miraslarına her alanda sahip çıktıklarını söyleyen Uzunay, “Kürt kadınları öncülüğünde birçok alanda 8 Mart anlam ve önemine yakışır bir şekilde çeşitli etkinliklerle karşılanıyor. Yüz yıl önce Kürdistan dört parçaya ayırarak, kadınların kimliği hedef alındı. Ancak tüm bu yönelimlere rağmen kadınlar her alanda mücadelesini sürdürüyor” dedi.

ADANA 

 

Adana’nın Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe Mahallesi Cuma Pazarı Caddesinde gerçekleştirilen büro açılışı mitinge dönüştü. 7’den 70’e yüzlerce kişinin katıldığı açılış alanı DEM Parti bayrakları ile süslenirken, sık sık “Biji Serok Apo”, “Jin jiyan azadi”, “Direne direne kazanacağız” ve “Biji berxwedana zindana” sloganları atıldı. Açılışa DEM Parti Adana büyükşehir ve ilçe adayları ile il örgütü yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce kişi katıldı. 

 

‘KAZANACAĞIZ’

 

Açılışta konuşan DEM Parti Adana İl Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, açılışa katılanlara teşekkür ederek, “Barış için, kardeşlik için, demokrasi için tüm halkının halk olmaktan kaynaklı taleplerini yerine getirmesi için kazanacağız” dedi. Kitleye seslenen partinin Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayı Sever Uzun, “Bu kenti kadın kenti yapacağız. Halkımızla birlikte yerel demokrasiyi inşa edeceğiz” diye seslendi. Seyhan Belediyesi Eşbaşkan adayı Mehmet Karakış da projelerini halkla birlikte yapacaklarını belirtti. 

 

‘NEYİN İTTİFAKI ZEYDAN KARALAR?’

 

Güleryüz, “DEM Parti CHP ile ittifak görüşmelerine devam ediyor. DEM Parti Adana’da 3 Mart’ta tüm adaylarını çekecek” söylemlerine de yanıt vererek, “Yalana, dezenformasyona ihtiyaç duyuyorlar. Neyin ittifakı. Çekilmiyoruz, burayı kazanmaya geldik, kazanmaya. Başta Seyhan olmak üzere Adana’yı, Yüreğir’i, Ceyhan’ı kazanmaya geldik. Zeydan Karalar bugün bir gazeteye röportaj vermiş. Demiş ki ‘Ben ittifakın adayım’. Bugün kenti dolaşıyoruz. Bizim renkleri kullanıyor, mor rengi. Zeydan Karalar, oyuna gelir mi burası? Hilelerinize, yalanlarınıza, dezenformasyon oyunlarınıza gelmeyeceğiz. Önce çıkıp, şu halktan bir özür dileyin. Önce çıkıp, beş yıl yaptığınız belediyeciliğin hesabını verin” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından zılgıtlar ve yakılan meşaleler eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version