Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden’a Gazze’ye öncülük et demişti; İrlanda Başbakanı istifasını duyurdu

Biden’a Gazze’ye öncülük et demişti; İrlanda Başbakanı istifasını duyurdu


Leo Varadkar, beklenmedik bir şekilde İrlanda başbakanlığından ve partisinin genel başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

Leo Varadkar Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İrlanda’nın başbakanlığı görevinden halefi seçilir seçilmez istifa edeceğini duyurdu. Varadkar aynı zamanda partisi Fine Gael’in  başkanlığından da istifa etti. Varadkar istifa gerekçelerinin “hem kişisel hem de siyasi” olduğunu söyledi. Dublin’de yaptığı istifa açıklamasında “Ülkeyi daha eşit ve daha modern bir yer haline getirdiğimiz için gurur duyuyorum” dedi.

Varadkar ayrıca “Liderlik, bayrağı bir başkasına devretme zamanının geldiğini bilmek ve bunu yapacak cesarete sahip olmaktır. O zaman geldi.” dedi.

Varadkar’ın istifası, partisinin de içinde yer aldığı iktidardaki koalisyonun, milliyetçi parti Sinn Fein karşısında halkta desteğinin azaldığı bir dönemde geldi. Yaklaşık iki hafta önce ailenin tanımı ve kadının toplumdaki rolüne ilişkin modası geçmiş anayasal hükümleri kaldırması beklenen iki referandumdan hayır oyu çıkmış, Varadkar’ın partisi ve hükümet ortakları sönük bir kampanya ile ilgisizlik ve düşük katılıma yol açmakla suçlanmıştı.

İrlanda Başbakanı, Biden’ın yüzüne söyledi: Gazze’deki dramın son bulmasına öncülük edin

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version