Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avukatı duyurdu; Demirtaş’a cezaevinde ‘arama’ dayatması son buldu

Demirtaş’tan ‘ortak aday’ tarifi: ‘Ortak aday bir kişi değil, bir anlayıştır’


Yaklaşık 8 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi’nde  tutuklu bulunan HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan ‘ayakkabı çıkartma’ uygulamasına son verildiği açıklandı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Adalet Bakanlığı’nın talimatıyla başlatılan üst aramasını protesto ederek dün itibarıyla aile, milletvekili ve avukat görüşlerine çıkmayacağını duyurmuştu. Bunun üzerine avukatları ve DEM Parti, Adalet Bakanlığı ile de görüşmeler yaparak girişimlerde bulundu.

Sabah saatlerinde Demirtaş’ın avukatlarından Ramazan Demir, X hesabından yaptığı paylaşımda, ayakkabı çıkartma dayatmasından vazgeçildiğini duyurdu. Demir, “Demirtaş Savunma Grubu” imzasıyla paylaştığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Müvekkilimiz Sayın Selahattin Demirtaş’a avukat görüşü öncesi ve sonrası dayatılan ayakkabı çıkarma şeklindeki hukuksuzluktan, yapılan görüşmeler sonucu vazgeçilmiştir.

Konuya gösterilen duyarlılık ve verilen destek için herkese teşekkür ediyor, müvekkilimiz Sayın Demirtaş’ın selamlarını iletiyoruz.”

Müvekkilimiz sayın Selahattin Demirtaş ile Edirne cezaevinde görüştük. Açıklamamız ektedir. pic.twitter.com/auVf4x3MBg

— Ramazan Demir (@ramazandmr) March 14, 2024

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version