Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Avrupa Parlamentosu’ndaki ‘iftar’ programında ‘Gazze’ konuşuldu: Açlık ve insanlık krizi yaşanıyor

Avrupa Parlamentosu’ndaki ‘iftar’ programında ‘Gazze’ konuşuldu: Açlık ve insanlık krizi yaşanıyor


Belçika merkezli Kültürlerarası Diyalog Platformu (IDP), Avrupa Parlamentosu’nda ‘Kültürlerarası İftar’ organize etti. Birçok farklı kültür, inanç ve ülkeden insanın biraraya geldiği iftara Belçikalı AP Milletvekili, Flaman sosyal demokrat parti Vooruit üyesi Kathleen van Brempt ev sahipliği yaptı.

Yaklaşık 90 kişinin katıldığı etkinlikte birlik ve beraberlik mesajı verilirken, karşılıklı anlayış ve farklılıklara saygı çerçevesinde bir arada yaşama kültürünü geliştirmenin önemi vurgulandı. IDP’nin yanı sıra organize edilmesinde Fedactio, Chapel for Europe ve Protone Proje’nin destek olduğu iftara birçok Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Komisyonu yetkilisine ek olarak çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı.

İftara ev sahipliği yapan Belçikalı AP Milletvekili Kathleen van Brempt iftarın açılış konuşmasını yaptı. Kathleen van Brempt, hem Ukrayna’da hem de Gazze’de yaşananları hatırlatarak Avrupa’nın zor zamanlardan geçtiğini söyledi. Gazze’deki insanların da Ramazan ayında olduğunu fakat iftar yapamadıklarını ifade eden Belçikalı vekil, Gazze’de yaşanan açlık ve insanlık krizine vurgu yaptı.

İftara katılanlar arasında Antisemitizmle mücadele ve Yahudi yaşamının desteklenmesi Avrupa Komisyonu Koordinatörü Katharina von Schnurbein de yer aldı. Programa ev sahipliği yapan vekil ve organize eden sivil toplum örgütlerinin konuşmalarından sonra Avrupa Parlamentosu’nda okunan ezanın ardından katılımcılar oruçlarını açtı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version