Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ankara Newroz’una katılım çağrısı: Kışanak’ı sahiplendiğimizi gösterelim


ANKARA – DEM Parti Kadın Meclisi, Ahmed Arif Parkı’nda düzenlediği kürsü etkinliğinde konuşan DEM Parti Wan Milletvekili Pervin Buldan, yarın Ankara Anıtpark’ta yapılacak Newroz’ katılım çağrısı yaparak, “Gültan Kışanak’ı nasıl sahiplendiğimizi Newroz alanında göstereceğiz” dedi.

 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi; Ankara’daki seçim çalışmaları kapsamında Ahmed Arif Parkı’nda açık kürsü etkinliği düzenledi. Etkinliğe DEM Parti Wan Milletvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Özgül Saki, Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ebru Günay, Emekçi Hareket Partisi (EHP), Bilkent Yeni Yaşam Derneği, DEM Parti Kadın Meclis üyeleri ile DEM Parti Ankara il ve ilçe örgüt üyeleri ile yurttaşlar katıldı. Kürsünün kurulduğu alana “Kadın iradesiyle yerel demokrasiye” yazılı pankart asılırken sık sık “Jin jîyan azadî” sloganı atıldı.

 

‘BARIŞ KÖPRÜSÜNDEN GEÇMEK İSTİYORUZ’

 

Kürsüde ilk olarak söz alan Pervin Buldan, yarın Ankara Anıtpark’ta yapılacak Newroz ve mitinge katılım çağrısı yaptı. Buldan, “Gültan Kışanak’ı nasıl sahiplendiğimizi Newroz alanında göstereceğiz” diyerek şunları aktardı: “Gültan Kışanak diğer adaylar gibi eşit koşullarda bir seçim süreci yürütmüyor. Gültan Kışanak, 7 yılı aşkındır uzun tutukluluk sürecinde olmasına rağmen rehin olarak Kandıra Kapalı Cezaevi’nde kalıyor. O mesajlarını kısıtlı imkanlara rağmen avukatları aracılığıyla Ankara’ya gönderiyor. Ancak bizler de onun yerine bütün yoldaşları, arkadaşları ve kadınlar olarak kız kardeşleri olarak çalışmalarını yürütmek için ona söz verdik ve sözümüzü yerine getiriyoruz. Biliyorsunuz Gültan Kışanak’ın hayatı özgürlük ve eşitlik mücadelesiyle dolu bir hayat. 

 

HAYATINI KADIN ÖZGÜRLÜĞÜNE ADAYAN BİR KADINDIR 

 

Kendi hayatını kadınların özgürlüğü ve eşitliği için adayan bir hayat ama aynı zamanda Türkiye’nin barışı ve demokrasisi için de hayatını adayan bir kadındır Gültan Kışanak. Aday olurken şöyle bir mesaj vermişti Gültan; ‘Ben Ankara ve Amed arasında barış köprüsü olmak için adaylığı kabul ediyorum’ dedi. Evet biz bu barış köprüsünün üzerinden geçmek istiyoruz. Barış köprüsünü Gültan Kışanak’lar kurar, kadınlar o köprünün üzerinden yürüyerek geçerler. Gültan Kışanak’a bir kez daha selamlarımızı gönderiyor, özgür yarınlarda buluşacağımızın ve kazanacağının sözünü veriyoruz” diye konuştu.

 

‘DEMİRCİ KAWA’NIN DİRENİŞİNİ KUŞANACAĞIZ’

 

Ardından söz alan Birleşik Devrimci Parti Eş Genel Başkanı Elif Torun Öneren de şunları söyledi: “Devrimci Parti ve kadın yoldaşlarım adına buradan Gültan Kışanak yoldaşımız nezdinde zindanlarda bulunan ve direnen bütün kadınları selamlıyorum. Sosyalist dayanışma da ölümsüzleşen bütün kadınları saygıyla anıyorum. Zalim Dehak tarafından ezilmesi ve zulüm görmesi karşısında Demirci Kawa’nın göstermiş olduğu cesareti biz gösterebilmek için yarın alanlarda olacağız. Kadınlar olarak Demirci Kawa’nın zalimlere karşı büyüttüğü direnişi kuşanarak Newroz alanında olacağız.” 

 

‘TÜM CANLILARIN YAŞAM HAKKI KORUNMALIDIR’

 

DEM Parti Kadın Meclisi Üyesi Satı Hasdemir ise belediyelerin hayvanları kısırlaştırmasına tepki göstererek, “Bunu yapmayıp çeşitli bahanelerle hayvanları ölüm kampları haline gelmiş barınaklara doldurup yok ediyorlar. Ödeme çıkmıyor gibi bahanelerle gerekçelendirmeye çalışıyorlar ancak bu ölüm kamplarına emek ve parayla bu sorun çözülebilir. Yeter ki bu sorunu insanca bir şekilde çözmek istesinler. Hepimiz biliyoruz Türkiye’de ödenek sorunu yok, bütçelerin haksız dağılma sorunu var. Hayvanlarda en az bizim kadar yaşam hakkına sahiptir ve yaşam hakkı yasası çıkararak bu mümkün kılınabilir. Dünyadaki bütün canlıların ve doğanın yaşam hakkı korunmadıkça bizlerinde yaşam hakkı korunmayacaktır. Hayvan cinayetleri politiktir, yaşasın tüm canlıların eşitliği diyorum” sözlerine yer verdi.

 

Etkinlik kürsü konuşmalarının ardından halay, slogan ve zılgıtlarla son buldu.

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version